Toate darurile Preasfintei Fecioare Maria au atras mult asupra Ei mila şi îndurarea Lui Dumnezeu. Dar care i-a fost Ei mai mult ca toate pricină de slavă şi de înălţare duhovnicească? Care credeţi că a fost cel mai mare dar al Maicii Domnului?

Oare fecioria sau înţelepciunea sau sfinţenia sau priceperea sau alte multe şi ... Detalii... »

... More »

– Când creştinul păcătuieşte cu voia sa, se îndepărtează îngerul bun de la dânsul? Dar când face o faptă bună, fuge îngerul rău de la dânsul?
– Dacă păcatul este urâciune înaintea Lui Dumnezeu (Deut. 25, 16; Prov. 5, 5; 10, 5; 3, 32), apoi cum va iubi îngerul Domnului pe cei păcătoşi şi nu se va depărta de la ei? Şi dacă „cel ce face păcatul ... Detalii... »

... More »

– Domnule doctor, aveţi o activitate ştiinţifică impresionantă, sunteţi profesor, cercetător, autor de tratate şi lucrări de specialitate şi unul dintre cei mai cunoscuţi neurochirurgi din lume. În ce mo­ment al vieţii dumneavoastră aţi simţit că vreţi să urmaţi medicina?

– Întotdeauna mi-a plăcut să ajut ... Detalii... »

... More »

De vrei să nu cazi din dragostea cea după Dumnezeu, să nu laşi nici pe fratele tău să se culce întristat împotriva ta, nici tu să nu te culci scârbit împotriva lui, ci: „Mergi şi te împacă cu fratele tău” şi venind [la rugăciune], adu Lui Hristos conştiinţa curată prin rugăciune stăruitoare – darul dragostei.
Nu da urechea ta limbii cel ... Detalii... »

... More »