Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani un adevărat fenomen, o figură emblematică în istoria recentă a poporului român. Preotul care a slujit la mănăstirile Prislop şi Brâncoveanu şi a fost deţinut politic în anii 1950 este considerat un sfânt de tot mai mulţi dintre cei care ajung să se roage la mormântul lui din cimitirul mănăstirii Prislop. Cugetările sa ... Detalii... »

... More »

După ce l-am văzut de două-trei ori şi am vorbit cu dânsul, mi-am dat seama că are viaţă aleasă. Avea privirea veselă şi blândă, care te străpungea ca o rază de lumină. Vorbea frumos, niciodată nu jignea pe nimeni, ajuta cât putea. Dacă primea ceva de la credincioşii la care stătea, dădea tot, ori la cerşetori, ori în biserică la câte un credincios de care ştia că ... Detalii... »

... More »

Uneori e greu să iertăm şi e greu din două motive: e greu pentru că vrăjmaşul se împotriveşte, nu-i place deloc să iertăm pe cineva şi din cauza asta ne aduce argumente – că nu merită, dar iertarea nu e legată de meritul celui pe care-l iertăm.
 

Iertarea este lucrarea mea, a sufletului meu, şi este ... Detalii... »

... More »