Vreau să vă povestesc un caz: 

Un tânăr oarecare a simpatizat o tânără, care trăia duhovniceşte. Şi pentru ca să-l simpatizeze şi ea, încerca şi el să trăiască duhovniceşte, să meargă la biserică, etc. În cele din urmă s-au căsătorit. Însă, după câţiva ani, bărbatul acesta şi-a început din nou viaţa sa lumească de m ... Detalii... »

... More »

Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă Lui Dumnezeu într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună. Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru, cu atât mai mult îţi vei sfinţi ziua, cu atât mai p ... Detalii... »

... More »

L-au întrebat fraţii pe Părintele Ioanichie:

– Ce alte fapte bune sunt mai necesare monahilor?

– Întâi, neieşirea din mănăstire. Călugărul nu trebuie să iasă, dacă se poate, niciodată din mănăstire; iar dacă iese, numai la mare nevoie şi pentru un ceas-două. Apoi, ... Detalii... »

... More »

Știm noi, oare, ce e dorul de Biserică?

Dimineață am fost să spovedesc și să împărtășesc o bătrânică, Maria. E oarbă complet, nu mai vede nici lumina. Avea ușa deschisă. 

-Vai, mămăiță, ai înghețat de frig, așteptându-mă! 
-Da, părinte, nu scrie la Carte: " ... Detalii... »

... More »

Frați creștini, vreau să vă vorbesc despre chemarea Lui Dumnezeu și de ascultarea omului de Dumnezeu și de ascultarea tuturor zidirilor Sale. Dar vreau mai ales să vorbesc despre chemarea neamului celui cuvântător al oamenilor și să vă spun în câte chipuri ne cheamă Dumnezeu pe noi.

Dumnezeu cheamă popoarele pământului l ... Detalii... »

... More »