9:41 PM
CUM AU MURIT SFINȚII APOSTOLI

1. Matei

A suferit martiriul în Etiopia, ucis de o rană de sabie.
 

2. Marcu

A predicat în Alexandria, Egipt. Aici a primit moarte mucenicească, după ce a fost târât pe străzi de cai, până a murit.
 

3. Luca

A fost spânzurat în Grecia, ca urmare a predicării sale extraordinare către cei pierduți.
 

4. Ioan

A gustat soarta martiriului când a fost fiert în uriașa baltă cu ulei clocotit, în timpul unui val de persecuții la Roma.  Cu toate acestea, a fost eliberat în mod miraculos, de la moarte.
Ioan a fost apoi condamnat la minele de pe insula închisoare Patmos.  El a scris cartea sa profetică a Apocalipsei în Patmos.  Apostolul Ioan a fost mai târziu eliberat și a revenit pentru a sluji ca Episcop de Edessa în Turcia modernă.  A murit de bătrânețe. Este singurul apostol care a murit în pace.
 

5. Petru
 A fost răstignit pe cruce la Roma, cu capul în jos, în anul 67, în timpul persecuțiilor crudului împărat Nero.
 Conform tradiției Bisericii,  el le-a spus călăilor săi că se simțea nevrednic să moară în același mod în care a murit Iisus Hristos.
 

6. Iacov
 Capul bisericii din Ierusalim, a fost aruncat la o sută de picioare deasupra vârfului din sud-est al Templului. El a refuzat să-și nege credința în Hristos.  Când au aflat că a supraviețuit căderii, dușmanii lui l-au bătut până la moarte cu un fel de ciocan.
 

7. Iacov, Fiul lui Zevedeu
 A fost pescar și vânzător de pește, când Iisus l-a chemat la o viață de slujire. Ca lider puternic al Bisericii, Iacov a fost decapitat în Ierusalim. Ofițerul roman care îl păzea pe Iacov se uita la el, uimit de felul în care își apărase credința la procesul său. Mai târziu, ofițerul a mers lângă Iacov până la locul execuției. Convertit și convins, el și-a declarat noua credință judecătorului, și a îngenuncheat lângă Iacov, pentru a fi decapitat ca un creștin.
 

8. Bartolomeu
 Cunoscut și ca Natanael, a fost misionar în Asia. El a propovăduit în Turcia de astăzi.  Bartolomeu a fost martirizat pentru predica sa în Armenia, unde a fost jupuit de bici.
 

9. Andrei
 A fost crucificat pe o cruce în formă de x în Patras, Grecia.  După ce a fost biciuit sever de șapte soldați, i-au legat trupul de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia. Adepții săi au relatat că atunci când a fost condus la cruce, Andrei l-a întâmpinat cu aceste cuvinte: „De mult am dorit și am așteptat acest ceas fericit!"  

Crucea a fost sfințită de trupul Lui Hristos suspendat pe ea. El a continuat să predice călăilor timp de două zile până a murit.
 

10. Toma
 A fost înjunghiat cu o suliță în India, în timpul uneia dintre călătoriile sale de misiune, pentru a întemeia Biserica în subcontinent.
 

11. Iuda lui Alfeu
A fost ucis de săgeți, când a refuzat să-și nege credința în Hristos.
 

12. Matia
 Apostolul ales să-l înlocuiască pe trădătorul Iuda Iscarioteanul, a fost ucis cu pietre și apoi decapitat.
 

13. Pavel
 A fost torturat, și apoi decapitat de răul împărat Nero la Roma, în anul 67. Pavel a îndurat timp îndelungat închisoare, de unde a scris multe Epistole către bisericile pe care le formase în tot Imperiul Roman. Aceste scrisori care au predat multe dintre doctrinele fondatoare ale creștinismului, formează o mare parte a Noului Testament.
 Modelul vieții lor ne reamintește că suferințele noastre de aici sunt într-adevăr mici în comparație cu persecuția intensă și cruzimea rece cu care se confruntau apostolii și ucenicii în timpul lor, de dragul Credinței:  "Și veți fi urâți de toți oamenii din cauza numelui Meu."  

Dar cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit.

Vizualizări: 1256 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: CUM AU MURIT SFINȚII APOSTOLI | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Acolo unde este nelinişte şi deznădejde, acolo îşi face cuib diavolul

Părintele Paisie Olaru - RUGĂCIUNE PENTRU CEI CARE NU AU TIMP SĂ SE ROAGE

Nu putem șterge lacrimile lumii, dar putem să îi iubim cu iubirea răstignită a Lui Hristos

Nu fi dușmănos, ranchinos, nu fi răzbunător, nu fi egoist...

Omul mândru nu este capabil să facă bine nimănui

Total comentarii : 0
avatar