9:12 AM
Care îşi cere iertare întâi, acela a biruit!

Nici descântecele, nici vrăjitoriile, nici fermecătoriile, nimic... nimic nu poate să-ţi facă nimeni, dacă ai trei lucruri: dacă posteşti sfintele posturi, dacă eşti mărturisit curat şi dacă mergi regulat la biserică. Nu-ţi poate face nimeni niciodată nici un rău! Pot să vină toti dracii din iad, că nu au ce-ţi face!

Odată ce te-ai mărturisit şi eşti sub canonul duhovnicului, ai intrat în taina Lui Iisus Hristos.

De aceea, când se întâmplă ceva, o sfadă în casă la voi, ori femeia, ori bărbatul, ori un copil, ştii care biruieşte? Ia să-mi spuneţi! Mânca-v-ar Raiul! Cel care va zice întâi: „Iartă-mă, mamă, că am greşit!” sau „Iartă-mă, bărbate, că am greşit!” sau „Iartă-mă, femeie!”, acela a biruit pe draci. În măsura în care iartă, e şi el iertat de Dumnezeu.

Nu când ţi-a zice unul „Iartă-mă!”, tu să-i zici: „Du-te de aici, lasă că te ştiu eu cine eşti!”, că atunci eşti mai rău decât toţi dracii.

Când lui Petru apostolul i se părea că e milostiv, L-a întrebat pe Mântuitorul: "Doamne, de câte ori voi ierta pe fratele meu? Până la şapte ori într-o zi?" Mântuitorul i-a curmat pentru veşnicie părerea asta: "Petre! Nu de şapte ori, ci de şaptezcci de ori câte şapte într-o zi. Adică întotdeauna."

Chiar dacă te-a bătut unul, dacă îi zici „Iartă-mă!”, ai biruit şi pe diavolul şi pe el. Ţi-ai luat cununa de mucenic, dacă ai cerut iertare. Se întâmplă în viaţa omului, în casă, câte nu se întâmplă? Care îşi cere iertare întâi, acela a biruit. Şi el are plată mare la Dumnezeu şi îl linişteşte pe celălalt.

Extras din "Ne vorbește Părintele Cleopa, Vol. 15", Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2006, pag. 108

Vizualizări: 162 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: biruit!, iertare, acela, cere, care, îşi, întâi | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Să nu vă cuprindă frica! Să vă faceţi cruce şi să nu vă temeţi!

Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr

Pr. lector univ. Ioan Istrati - Sărutați-vă copiii pe frunte și pe suflet!

Hristos înviază din morţi în fiecare zâmbet, în fiecare gură de pâine dăruită, în fiecare lacrimă vărsată pentru altul...

Cuvinte de folos de la Părintele ieromonah Arsenie Boca

Total comentarii : 0
avatar