11:29 PM
Ce ne-a mai rămas este rugăciunea și unitatea între noi...

Cred că numai mucenicia ne mai mântuiește, o ocazie mai fericită decât aceasta nici nu cred că există. Oasele noastre vor grăi. Chiar dacă vor fi aruncate pe undeva, acolo... unde vor fi, vor lucra dacă au fost sălaș al Duhului Sfânt. 
Trebuie să păstrăm mintea limpede. Să nu ne intereseze dacă vom trăi bine sau rău, mult sau puțin, dacă vom dormi pe canapea sau pe o cioată, dacă vom sta în căldură sau frig. Sunt grele aceste vremuri pentru că și ispitele au devenit atât de subțiri, încât aproape că ating sufletul. Creștinii, de altfel, au aceeași șansă și mod de mântuire ca dintotdeauna, doar că în plus sunt și încercările acestea moderne și ascuțite ale supratehnicii. Altădată, forța răului era legată de rugăciunea marilor trăitori. Acum, însă, această forță este mult mai slobodă. Lipsa de rugăciune face ca sufletul nostru să se umple de răutate.
   Ce ne-a mai rămas este rugăciunea și unitatea între no
i. Să păstrăm aceste relații de prietenie pe care le mai avem, între noi creștinii, ne mai sfătuim, ne mai consultăm, dezbatem și ne întărim unii pe alții să putem supraviețui în această realitate dură. Să nu trăim cu iluzii că putem schimba lumea. Noi suntem turma mică. Dar așa mici și neînsemnați cum suntem, Mântuitorul nouă ne-a făgăduit împărăția. A voastră este Împărăția! „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia”(Lc. 12:32).

Acesta este statutul nostru, al celor mici: fără drepturi, fără ocrotire, fără sfat, accepți situația în care te-a lăsat Dumnezeu și te lupți cu armele creștine.
De aici putem vedea noi arta şi dibăcia la care au ajuns aceşti stăpâni ai lumii, după cum au reuşit sa transpună în mințile noastre comunismul drept democrație, cenzura drept libertate, încât au ajuns să desăvârşească această artă demonică, arta minciunii; trăim într-un veac al minciunii şi al înşelării, încât nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumăm, toate sunt modificate şi nefireşti. Se lucrează cu informarea şi dezinformarea în aşa grad, încât nici tu nu mai ştii care este partea reală a lucrurilor. Ca să distingi azi adevărul de minciună e greu şi pentru oamenii duhovniceşti şi cât de cât aşezați; este nevoie de o mare atenție şi trezvie, să ne cunoaştem inamicul ce ne stă înainte. Este însuşi tatăl minciunii şi îşi adună în laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucrează şi pe care le compromite neîncetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important „să inducă confuzia" - aceasta este o armă importantă a sionismului internațional. Prin îndoială şi confuzie anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizații.

 

(Părintele arhimandrit Justin Pârvu)
 

Vizualizări: 14490 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: ne-a, între, rugăciunea, CE, unitatea, noi..., și, mai, este, rămas | Evaluare: 2.0/2

Alte articole

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Maica Domnului și păcatul strămoșesc

Învață să ai mereu un zâmbet ascuns în inimă

Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte... asta-i lumina: faptele bune!

Rețeta Părintelui Justin Pârvu pentru tratarea cancerului

Total comentarii : 0
avatar