11:37 PM
Cele mai multe boli încep de la supărare

*Cele mai multe boli încep de la supărare. Toţi oamenii au câte un punct sensibil. Şi de aceea, o supărare pe unul îl va lovi în stomac, pe altul în cap. Medicamentul cel mai bun pentru o boală este bucuria duhovnicească, pentru că ea împrăştie harul Lui Dumnezeu în suflet. Bucuria duhovnicească are cea mai mare putere tămăduitoare pentru toate bolile. Ea este alifia dumnezeiască care închide rănile, în timp ce mâhnirea le irită.


– Părinte, ce înseamnă “Rai bun”?
– Adică să mergi cu bine în Rai.
– Dar oare nu se poate înţelege: “Să mergi în Raiul cel bun”?
– Ai auzit tu vreodată vorbindu-se de Raiul cel rău? Oricum, pentru a merge cineva în Raiul cel dulce, trebuie să mănânce aici multe amărăciuni, ca să primească în mână paşaportul încercărilor. Dacă ai şti ce se întâmplă la spitale! Ce drame! Ce durere are lumea! Câte mame, sărmanele, nu fac operaţii, se gândesc la copilaşii lor şi sunt cuprinse de nelinişte pentru întreaga lor familie! Câţi familişti nu au cancer, fac radioterapie şi se chinuiesc! Să nu poată lucra şi să aibă de plătit chirie şi o mulţime de alte datorii! Unii sunt sănătoşi şi nu o pot scoate la capăt, cu cât mai mult atunci când cineva este bolnav şi se sileşte să lucreze pentru a putea face fată cât de cât la îndatoririle lui. Cu adevărat, m-au copleşit problemele oamenilor. Câte nu aud în fiecare zi! Mereu suferinţe, mereu greutăţi! Toată ziua îmi este gura amară, iar seara cad de oboseală şi, flămând fiind, mă întind puţin ca să mă odihnesc. Simt multă oboseală trupească, dar şi o pace lăuntrică.

*Pentru a trăi în chip armonios, soții trebuie dintru început să pună ca temelie a vieții lor dragostea - dragostea cea scumpă, care se află în noblețea duhovnicească, în jertfirea de sine, iar nu în dragostea cea mincinoasă, lumească și trupească. Atunci când există dragoste și jertfire de sine, întotdeauna omul se pune în situația celuilalt, îl înțelege și-l doare. Iar atunci când cineva îl primește pe aproapele său în inima sa îndurerată, Îl primește pe Însuși Hristos, care îl umple cu și mai multă veselie duhovnicească.

(Sfântul Cuvios Părinte Paisie Aghioritul)

 

 

Vizualizări: 39872 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: ÎNCEP, Cele, boli, la, De, mai, multe, supărare | Evaluare: 3.4/11

Alte articole

Pregătiri pentru Învierea Domnului

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Ce să faci dacă ţi-e ruşine să mărturiseşti un păcat

Vrei să ajungi să fii chip îngeresc? Iubește!

În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă!

Total comentarii : 0
avatar