10:34 PM
Cu răbdare și cu ajutorul Lui Dumnezeu, vei birui!

Atâta vreme cât trăim pe pământ, nu putem fi scutiți de necazuri și de încercări. De aceea este scris în cartea lui Iov: "Ispită este viața omului pe pământ. Nu se află om atâta de desăvârșit și de sfânt care să nu aibă uneori ispite, de care nu putem fi cu totul scutiți. Toți sfinții au trecut prin mulțime de ispite și de suferințe – și pe făgașul acesta au sporit; dar cei care nu au putut birui asupra ispitelor au fost osândiți și au căzut."

Unii caută să fugă spre a nu fi ispitiți – și cad în ispite și mai primejdioase. Nu-i de ajuns să fugi ca să birui – ci răbdarea și adevărata smerenie ne face mai tari decât toți dușmanii noștri. Cel care, fără să smulgă rădăcina răului, se ferește numai de prilejurile dinafară, sporește puțin – dimpotrivă ispitele se întorc asupră-i încă mai grabnice și mai cu putere.

Vei birui mai sigur puțin câte puțin, printr-o îndelungată răbdare, cu ajutorul Lui Dumnezeu, decât printr-o asprime prea mare față de tine însuți. Mergi adesea după sfaturi, când ești ispitit, și nu judeca deloc aspru pe cel ce se află în ispită, ci mângâie-l așa precum tu însuți ai vrea să fii mângâiat.

Părintele Arsenie Boca

Extras din „Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca, Despre îndumnezeirea omului prin har”, Vol I, Ed. Credința strămoșească, 2005, pag. 209-210
 

Vizualizări: 363 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: birui!, vei, Dumnezeu, lui, cu, ajutorul, și, răbdare | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Arsenie Papacioc - Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine...

Nimeni nu are putere să aducă sănătate lumii, decât Bunul Dumnezeu

Tu cu ce rămâi după ce te duce la groapă?

Părintele Constantin Necula - Nu există Agheasmă Mare pentru tancuri și tunuri!

DOAMNE, TU AI FOST CA MINE? - de Eliana Popa

Total comentarii : 0
avatar