11:25 PM
Dacă ați şti de câte ori a învăluit diavolul pământul cu coada lui ca să-l distrugă…

Părinte, astăzi mulţi oameni tineri nu vor să facă copii, deoarece se gândesc în ce fel de lume vor aduce pe copiii lor. Poluare de la chimicale, de la centrale nucleare, viaţă plină de stres, societate sălbatică, războaie… Dacă suntem deja în timpul lui Antihrist, mă gândesc şi eu, că nu s-ar merita ca cineva să se căsătorească şi să facă copii.

– Nu, Atanasie, nu este aşa! Creştinii din timpul prigoanelor nu se căsătoreau? Şi nu făceau copii? Se căsătoreau şi făceau şi copii, îşi aveau nădejdea în Hristos… şi nu în oameni.
Acest gând arată puţină credinţă. Dumnezeu într-o clipă le poate îndrepta pe toate; le poate şterge pe toate cele rele. Oamenii îşi fac planuri, dar şi Dumnezeu are planurile Lui.

Dacă ai şti de câte ori a învăluit diavolul pământul cu coada lui ca să-l distrugă… însă nu-l lasă Dumnezeu, ci îi strică planurile. Iar răul pe care diavolul îl face, Dumnezeu îl pune în valoare şi scoate din el un mare bine. Să nu te nelinişteşti!

Atanasie Rakovalis, Părintele Paisie mi-a spus… Editura Evanghelismos, București, 2006, p. 6

 

Când părinţii îşi încredinţează copiii lor Lui Dumnezeu, atunci El este obligat să-i ajute în lucrurile care nu se pot face omeneşte. Dacă, de pildă, copiii [adolescenţi] nu ascultă, să-i încredinţeze Lui Dumnezeu, iar nu să caute diferite moduri de a-i constrânge. Mama să-i spună Lui Dumnezeu: „Dumnezeul meu, copiii mei nu mă ascultă! Eu nu pot face nimic. Ai grijă Tu de ei!”

Alaltăieri, la priveghere mi-a făcut o deosebită impresie o mamă pe care o cunoşteam de multă vreme. A venit să ia binecuvântare. Dar văd că are cu ea numai pe copiii cei mai mari. “Unde sunt cei mici?” o întreb. “Acasă, Părinte, îmi răspunde. Fiind o zi aşa de mare am vrut să venim la priveghere şi m-am sfătuit cu soţul: «Deoarece mergem la priveghere şi nu la distracţii, Dumnezeu va trimite un înger să-i păzească pe micuţii noştri»“ Rar mai întâlneşti astăzi o astfel de încredere în Dumnezeu, pentru că acum, aşa cum a dispărut încrederea copiilor în părinţi, tot astfel a dispărut şi încrederea părinţilor în Dumnezeu.

Şi auzi adeseori pe mulţi părinţi spunând: “De ce tocmai copilul nostru să apuce pe un drum rău? Doar noi mergem regulat la biserică”. Şi aceasta se întâmplă pentru că părinţii nu-I dau Lui Hristos şurubelniţa ca să le strângă puţin copiilor lor vreun şurub slăbit, ci vor să le facă ei singuri pe toate.

Şi cu toate că există Dumnezeu, Care ocroteşte copiii, şi îngerul lor păzitor este mereu lângă ei, ocrotindu-i şi el la rândul său, părinţii se neliniştesc până se îmbolnăvesc. Şi deşi sunt oameni credincioşi, se comportă ca şi când nu ar exista Dumnezeu şi înger păzitor, împiedicând astfel intervenţia dumnezeiască. În timp ce ar trebui să se smerească şi să ceară ajutor de la Dumnezeu şi atunci Bunul Dumnezeu le va ocroti copiii lor.

Sfântul Paisie Aghioritul

Extras din „Cum să educăm ortodox copilul”, Ed. Sophia, București, 2011

Vizualizări: 1369 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: ați, distrugă…, ca, De, să-l, pământul, Coada, învăluit, cu, ori, CÂTE, şti, lui, Diavolul, Dacă | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

TE CAUT, IISUSE!

Rezistă! Nu-L face de râs pe Hristos!

Părintele Cleopa - Şi diavolii postesc, dar tot diavoli sunt...

Părintele Ioan Istrati - Când te doare inima de la atâta răutate în lume, o suni pe mama și ea te alină

Să nu rămâneți fără Dumnezeu și fără har niciodată!

Total comentarii : 0
avatar