9:12 PM
Dacă bărbatul nu o iubește, femeia nu o să-l asculte

Femeia înseamnă „împărăteasă dăruitoare”. Femeia, dacă zici că-i slabă, totuşi, din momentul în care te-ai angajat să te numeşti soţ, nu te poţi numi soţ, decât lângă o soţie. Trebuie să o pui pe tron, cu orice chip! Să nu se mai vadă în femeie numai un scop meschin sau un lucru de caznă.

Femeia este extraordinară în creaţia Lui Dumnezeu! Daţi-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria, libere: "Fie Mie după cuvântul Tău!" (Luca 1, 15) Şi s-a schimbat destinul întregii omeniri, şi chiar al Lui Dumnezeu în lume. Maica Domnului este o femeie care a deschis porţile fericirii, libertăţii şi veşniciei în lume.

Femeia trebuie cu orice chip respectată, pentru că dacă Dumnezeirea ar întreba omenirea: „Ce este în omenire?”, n-ar întreba paternitatea, ci maternitatea! Deci, femeia joacă un rol primordial în ceea ce priveşte creaţia Lui Dumnezeu, bărbat si femeie. Putem noi, oare, să desprindem o Taină atât de importantă de cuvintele Mântuitorului: "Fără de Mine nu puteți face nimic!" Acestea sunt cuvinte dumnezeiesti, şi tot ce a spus Hristos este adevărat. Lumea creştină, dacă ar fi atentă numai la aceste cuvinte, ar fi mult mai controlată şi s-ar descoperi mai repede ori valorile, ori defectele.

Pentru că El este Viţa şi noi suntem mlădiţele. Poate mlădiţa să rodească ceva fără viţă? Maica Domnului reprezintă neamul omenesc. Femeia nu trebuie văzută ca o roabă. Pentru că, deşi spunem în rugăciunile Tainei Cununiei, că femeia trebuie să se supună bărbatului, acesta din urmă trebuie să fie atent că i se spune, tot în aceeaşi rugăciune, că trebuie să o iubească. Dacă nu o iubeşte, nu o să-l asculte. Bărbatul, dacă nu ascultă de acest cuvânt, se face răspunzător de îndărătnicia femeii. Deci, trebuie să o iubească cu orice chip.

Părintele Ioanichie Bălan

Extras din „Ne vorbește Părintele Arsenie”, Vol 2, Ed. Mănăstirea Sihăstria Neamț, 2010, pag. 16

Vizualizări: 3642 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: bărbatul, iubește, să-l, nu, Femeia, asculte, Dacă | Evaluare: 3.0/1

Alte articole

Om bun, mergi la Biserica Lui Hristos, nu-i lăsa pe alții să te ducă...

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Maica Domnului și păcatul strămoșesc

Să te rogi pentru mine să nu fiu osândit!

Trebuie să începeți să vă rugați mai mult, căci o să aveți niște încercări...

Total comentarii : 0
avatar