10:27 PM
De ce ne facem șicane și greutăți unii altora?

De am făcut rău celui ce mi-a făcut rău, vrăjmaşul să prigonească sufletul meu şi viaţa mea în ţărână să o aşeze! Nu avem dreptul să urâm, nu avem dreptul să ne răzbunăm!
Întodeauna v-am învăţat, ca atunci când aveţi o problemă să vă rugaţi, atât! DREPTATEA LUI DUMNEZEU! Ştie cel mai bine ce trebuie să facă!
Când te-a potcovit Dumnezeu… nu-ţi mai sar potcoavele niciodată! NU TE APUCA TU SĂ ÎŢI FACI DREPTATE! NU AI VOIE!
De ce ne ucidem? De ce ne urâm? De ce ne facem șicane și greutăți unii altora? Totul din Lipsa de conștiință, indiferent de credință - fie că e vorba de o formă de credință inferioară sau superioară, nerevelată sau revelată, cum este Creștinismul Domnului Hristos - oamenii nu au voie sa urască, să ucidă, să distrugă pe semenii lor, să-i lipsească de Darul Sacru al Vieții și Iubirii.
Aceste aberații și ieșiri criminale nu vin pe fond religios, ci vin pe fondul Poluării Morale Personale, Sociale, Spirituale și prin Poluarea Adevărului Divin, Singurul Mesaj Real și Autentic, Confirmat prin Legea Dragostei și a Iubirii!
Și vă arăt încă o cale care le întrece pe toate: "De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am arama sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt! Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește! Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poarta cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu găndește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată!" (I Corinteni 12, 28-31; 13, 1-13)

Dacă simțim Dragostea Lui, să nu-i uităm pe Martirii și suferinzii Creștini ai Siriei, pe Sfinții Creștini ai Egiptului din Țările Arabe, care au ales să stea cu Hristos în Cer așa cum și Familia Brâncovenească a Domnitorului Muntean, care a ales Mucenicia, nu trecerea la Islam forțat! Așa și creștinii Siriei!
Noi ortodocșii liberi, măcar să ducem o colivioară, un colăcel, o lumânare, o mică jertfă de respect și dragoste creștină, oriunde vă aflați și în orice biserică vă reculegeți sufletește și vorbiți cu Domnul Dumnezeu!

Părintele Calistrat Chifan

Vizualizări: 749 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Unii, CE, facem, De, ne, greutăți, șicane, și, altora? | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Dacă omul ar cunoaște măreția Raiului, ar jertfi totul pentru a-l dobândi!

Sfatul cel mai important: iubește cu tot sufletul și iartă!

Să nu dăm vina pe duhovnic pentru patimile și neputințele noastre!

Nimic din lumea aceasta nu ne însoțește dincolo de mormânt...

Să nu fie printre voi nimeni care să nu poarte la gât cruce!

Total comentarii : 0
avatar