7:39 AM
Minunile de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca

O maică de la Schitul Cornet a declarat că, la slujba de înmormântare, preotul Bunescu a cuvântat: „Ai trăit ca un cuvios și ai murit ca un martir”, semn că părintele Arsenie Boca ar fi fost torturat pentru credința sa. Mai mult decât atât, maica a povestit că Părintele Ardealului avea degetele mâinilor sub dulamă, ca și când s-ar fi dorit ascunderea unor răni sau a unor urme de tortură: „Când s-a întors sicriul pentru a pleca spre cimitir am văzut clar cum Părintele Arsenie Boca a deschis ochii. I-am văzut clar ochii albaștri. Când am auzit că și alții au văzut acest lucru, am înțeles că nu a fost o nălucire.”
Și acesta nu ar fi fost singurul lucru straniu ce s-a petrecut la înmormântarea lui Arsenie Boca... 

Ioan Bica, cel care a săpat groapa, a povestit de fenomenul care i-a cutremurat pe creștinii adunați la înmormântarea lui Arsenie Boca:
„Când s-a făcut slujba de înmormântare din Biserică eram toți afară și a apărut o cruce albă de pe clopotniță până la el (în văzduh) și crucea a pornit. Și când a venit crucea, a venit și un nor mare. Am văzut eu asta. Și s-a dus norul să prăvălească crucea albă și nu a prăvălit-o și a venit alt nor cu altă viteză și s-a nimicit norul și crucea s-a dus către miazăzi. După aceea a fost dus în biserică. În acest timp, din chilia lui, pe după mănăstire, a apărut semnul unei cruci în formă de X, de un argint auriu ce strălucea ca soarele.”

Psihologul Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a povestit despre perioada în care acesta avea probleme cu Securitatea, când a fost arestat pentru convingerile sale religioase.

„Știa ce vine, ce urma. Când au venit după el să-l ridice, într-o dimineață la ora 6, le-a spus: «V-am așteptat!». L-au băgat în mașină, dar mașina nu a pornit. Atunci el le-a spus să-l lase să se roage, a revenit apoi și mașina a pornit. Când au ajuns la Brașov, nu au vrut să-l lase în sutană și maiorul a trimis doi subalterni să-l dezbrace și să-i dea hainele de pușcărie, dar nu s-au putut apropia de el. I-au spus maiorului că Arsenie nu vrea să se dezbrace, iar ei nu se pot apropia de el. Maiorul a înjurat și s-a dus personal să-l dezbrace pe «popă» de hainele preoțești, dar același semn l-a primit și el și atunci a decis să-l lase în straiele preoțești. Oamenii l-au recunoscut și l-au rugat să țină predici în ora de plimbare în curte. Conducerea i-a pus în vedere să înceteze cu predicile, dar el a continuat și la un moment dat l-a văzut chiar și pe maior pitit, că-l asculta”, a spus Zoe Dăian, potrivit Agerpres.

Mai mult, deşi era închis, mai mulţi oameni spun că l-au văzit la înmormântarea mamei lui, care avusese loc la sute de kilometri distanţă faţă de locul închisorii. „A fost. L-am întrebat dacă a fost, cum a ajuns, iar el a confirmat că a fost. A spus: «Am fost. Cu ajutorul Lui Dumnezeu!». Conducerea penitenciarului unde era reținut a dat telefon la Poliția din Hălmagiu care a confirmat că l-au văzut la înmormântarea mamei, iar când unul dintre polițiști a vrut să stea de vorbă cu el, s-a făcut nevăzut”, a adăugat Zoe Dăian.

Arsenie Boca este considerat ca cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop se perindă zilnic sute de pelerini.

Vizualizări: 3347 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: minunile, De, Boca, Părintelui, arsenie, înmormântarea, la | Evaluare: 5.0/1

Alte articole

Nu mai vorbiţi unul despre altul de rău! Vorbiţi numai de bine!

Doamne-n săptămâna asta

Părintele Arsenie Boca era la Securitate un stâlp de lumină pentru sufletele chinuite, disperate şi deznădăjduite

SCRISOARE DE LA DUMNEZEU

Părintele Ioan Istrati - De 250 de ani lingurița asta Îl dăruiește pe Hristos lumii

Total comentarii : 0
avatar