11:12 PM
DEZVĂLUIRILE UNUI DIAVOL

- Diavole, duminica ce le faceți voi creștinilor, ca să nu vină la Biserică?

- Noi niciodată nu ne odihnim, nici nu încetăm în toată vremea tulburările și smintelile; ci totdeauna ne aflăm înr-însele, dar, mai ales duminica și în alte sărbători, multe sminteli aducem și facem creștinilor: pe unii îi facem să coase, pe alții să croiască, pe unii să vândă și să cumpere, pe alții să cânte cântece lumești, să joace, pe unii să râdă și să bârfească. Pe unele femei le silim să lucreze, pe altele să târguiască; dar, mai ales, și pe bărbați, și pe femei îi facem să doarmă mult duminica și să nu meargă la Biserică. 

Le dăm dureri la cap și la trup, ca să aibă pricină să spună că nu pot să meargă la Biserică. 

Iarna le dăm căldură în vremea somnului, iar vara le dăm somn dulce. Astfel, le îngreuiem capul mult , ca să nu poată a se deștepta și a merge la Biserică – și așa ei împlinesc voile noastre. 

Însă, pe acei creștini binecredincioși, care se întorc la cunoștința Lui Dumnezeu, îi parăsim și, fugind de la danșii, ne ducem la cei ce fac voile noastre și iubesc mai de aproape viața aceasta și banii pentru care lucrează duminica și sărbătorile. 

Să mai știi, Antonie și aceasta, că cei care cinstesc pe Sfinți – și Sfinții se roagă Lui Dumnezeu pentru dânșii și li se iartă  păcatele lor. Aceștia, fugind de noi, și noi plângem cu amar pentru pierderea lor, fiindcă mult se mâhnește începătorul nostru pentru dânșii. Atunci, face sobor mare stăpânul nostru și, chemând pe toți dracii, foarte mult ne ocărăște și ne ceartă pentru că n-am fost în stare a aduce în partea noastră pe toți acei creștini și monahi pe care îi aveam mai înainte. 

Atunci, noi, aprinzându-ne mai mult de mânie și de zavistie asupra lor, iarăși ne ducem la ei și atât îi încurcăm și-i tulburăm, încât ei iarăși se întorc către stăpânul nostru, făcând toată voia noastră. Drept aceea, mai marele nostru se bucură foarte mult și, învrednicindu-ne de mai mare cinste, iarăși trimite pe fiecare dintre noi la felurite slujbe.

 

Slavă Ție, Dumnezeule, lumina și bucuria noastră, slavă Ție!

Fie numele Domnului binecuvântat de acum și până-n veac!

Bucură-te, Ceea ce ești plină de dar, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucuria tuturor celor necăjiți!

Bunul Dumnezeu, Maica Domnului și Sfântul Antonie cel Mare să vă binecuvinteze pe toți cu multă sănătate, fericire și mântuire!

Amin!

(Sf. Antonie cel Mare)

Vizualizări: 2317 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: unui, diavol, Dezvăluirile | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Ioan Istrati - De 250 de ani lingurița asta Îl dăruiește pe Hristos lumii

De ce trebuie să aprindem candela înaintea icoanelor

Prieten bun, câștigă-ți plânsul și Rugăciunea Lui Iisus, căci plânsul stinge focul veșnic, iar ruga te înalță sus!

MAICA MEA CU BRÂU DE STELE - de Eliana Popa

Înainte de a fi sportiv, sunt creștin - ortodox!

Total comentarii : 0
avatar