8:42 PM
Faptul că noi – așa sănătoși fiind – ne simțim nefericiți, nu e cumva vreo formă de nebunie?

*Pacienții care-s în preajma morții pun adesea întrebări incomode. De obicei, preferă răspunsurile directe, nevoalate și fără menajamente. Probabil că văd înfruntarea lor ca pe o ultimă probă de curaj.
Azi am primit o întrebare din partea unui astfel de pacient, la care n-am știut să-i răspund altfel decât printr-o strângere de mână:
„– Știți, oamenii se întristează când au boli nevindecabile în forme avansate... Acuma, dumneavoastră ați văzut mai mulți ca mine. Aș vrea să vă întreb: faptul că eu – așa bolnav fiind – mă simt nespus de fericit, nu e cumva vreo formă de nebunie?”
N-am zis niciun cuvânt de teama ca nu cumva rațiunea mea limitată să fure ceva din candoarea căutărilor sale. La plecare, a mai întărit încă o dată cele spuse: „să știți că niciodată n-am fost atât de fericit...”
Că puterea Lui Dumnezeu se desăvârșește în slăbiciune e lucru lămurit. 
Rămâne o întrebare: faptul că noi – așa sănătoși fiind – ne simțim nefericiți, nu e cumva vreo formă de nebunie?

*Acum câțiva ani, am avut o pacientă internată la-nceput de august.
Mi-a spus că înainte să vină la noi, a trecut pe la icoana Maicii Domnului de la Mânăstirea Nicula. Când a ajuns în fața icoanei, n-am mai vrut să ceară nimic, a izbucnit doar în plâns și a lăsat lacrimile să-i vorbească Maicii Sfinte.
Apoi s-a dus la bisericuța mică de lemn și a înconjurat-o de 3 ori, în fotoliul rulant. N-a mai putut în coate și-n genunchi, așa cum făcea alte dăți. 
Pe unii-i miră formele acestea de manifestare. Le catalogheză primitive, de Ev Mediu și așa mai departe.
Dar oare Petru? Care Îl întâlnește pe Hristos și, înainte să se-arunce în apă să înoate, își ia haina pe el? Dar când Zaheu, mai-marele-vameșilor, om cu etichetă și statut, se urcă-n pom să-L vadă pe Hristos, nemaiținând seama de vorbe și păreri?
Întâlnirea reală cu Dumnezeu e-atât de personală că poate conduce la manifestări ce par nepotrivite celor care-s încă departe.
Îmi imaginez des Raiul ca un ring de dans în care sfinții fac o horă în jurul Lui Dumnezeu, iar El, în iubirea-i nemăsurată, dă jos ceasurile de pe pereți, ca bucuria lor să fie veșnică.

(Pr. Bogdan Chiorean)

Vizualizări: 2994 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: sănătoși, nu, simțim, De, nefericiți, nebunie?, , formă, noi – așa, fiind – ne, vreo, cumva, faptul | Evaluare: 3.5/2

Alte articole

Părintele Ioan Danci - Iubiți, iertați, ajutați, mângâiați și pe Domnul lăudați!

Trăiește viața cât mai frumos, fiecare secundă din ea contează!

Cum poți alunga bolile, vrajba și paguba din casă

Nu am pierdut niciodată iertând!

În Cine trebuie să credem?

Total comentarii : 0
avatar