9:00 PM
Icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos

Căutând ceva lucruri sau icoane pe care să le fure, soldații turci au intrat în paraclis. Repezindu-se spre icoana Sfântului Ioan Botezătorul, acesta s-a încruntat spre ei, astfel încât au fost cuprinși de frică și au scos pistoalele, începând să tragă asupra icoanei. Însă i-a cuprins și mai mult groaza când au văzut că gloanțele se întorceau și îi loveau tot pe ei. Atunci au părăsit în fugă chilia.
Nu se ştie cu exactitate anul în care a fost zugrăvită această sfântă icoană, însă este posibil ca aceasta să dateze din anul 1660, când a fost rezidit Paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul.
Se spune că în anul 1821, când a început revoluția greacă, turcii au venit cu multă armată în Sfântul Munte. Au ajuns atunci și la Chilia Prodromu, unde mai târziu s-a înființat schitul. 
În anul 1853, icoana Sfântului Ioan a fost ferecată în argint, din dania domnitorului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei.
Astăzi, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul se păstrează în Paraclisul cel vechi al Schitului Prodromu. Este aşezată pe catapeteasmă, în partea dreapta, lângă icoana Mântuitorului Iisus Hristos.

(Sursa: Schitul Sfântul Ilie)

Vizualizări: 6105 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Sfântului, Prodromu, Ioan, icoana, Botezătorul, Athos, la, munte, schitul, De, Sfântul, din | Evaluare: 1.5/2

Alte articole

Doamne, cât era de frumos! În copilăria noastră, biserica era plină...

Omul are atâta sfinţenie câtă rugăciune are în el

Nu mai poți posti? Nu vrei...

Atunci când îl cercetează durerea pe om, înseamnă că îl vizitează Hristos

Învață să ai mereu un zâmbet ascuns în inimă

Total comentarii : 0
avatar