9:34 PM
În vreme de prigoană, creștinii să se adune în jurul preoților

Așadar, să nu ne facem părtași la erezie, ci mai bine să murim mucenicește pentru adevărul Bisericii Lui Hristos. Acum a venit vremea să ne mântuim pe furiș. Azi, de multe ori socotim că ceea ce facem este bine, amestecând și voia Lui 
Dumnezeu, făcând și voia diavolului. 

Așa socotim că ne putem mântui și salva neamul prin aceste două poziții contradictorii, 
rămânând astfel pe o poziție de fățărnicie și lipsă de caracter.

Vin vremuri grele, de încercare, când va trebui să alegem direct: ori satana ori Hristos, din două una! Nu mai este a treia alternativă, de aceea, trebuie să ne pregătim și noi pe cât este posibil și să fim în duhul acesta al adevărului, în care ne vor Maica Domnului și Mântuitorul Iisus Hristos.

Prin cei slabi, măi, se dovedește puterea harului Lui Dumnezeu, nu prin cei tari! Așa că stai liniștit, nu te teme! Intenția lor este ca să slăbească tăria noastră, să ne pună la 
îndoială și în felul acesta ne prăbușim.

 În vreme de prigoană, creștinii să se adune în jurul preoților. Acolo e biserica unde este un antimis și un preot ortodox care să slujească Sf. Liturghie.

Acum şi mirenii trebuie să aprofundeze rugăciunea din inimă, pentru că va fi singura noastră izbăvire – rugăciunea din inimă. Pentru că în inimă este rădăcina tuturor patimilor şi acolo trebuie să lucrăm. Până acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau înainte, nu va fi de ajuns. Dacă nu vom avea rugăciune cu străpungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru că au metode nevăzute de reeducare a minţii.

Păi nu vedeți și sistemul acesta cât de perfid este, cât de evoluat, încât încearcă să-ți prindă și gândul, iar dacă îți atinge gândirea aici este și partea sufletească, și-apoi când a reușit să intre satana pe firul acesta, apăi să vedeți că nu este deloc ușor. În reeducarea de la Pitești și, în general, în sistemul comunist de detenție unde era atacul cel mai mare? În spirit. Trupul îl torturau și îl făceau una cu pământul, dar miza lor era sufletul. Acum sunt alte metode; dacă vrei un servici sau ceva te condiționează prin diverse lucruri: să te înscrii în cutare organizație sau lojă masonică. În lupta asta anticreștină de veacuri s-a urmărit întotdeauna lepădarea de Hristos.
 

Trebuie să păstrăm mintea limpede! Să nu ne intereseze dacă vom trăi bine sau rău, mult sau puțin, dacă vom dormi pe canapea sau pe o cioată, dacă vom sta în căldură sau frig. Sunt grele aceste vremuri, pentru că și ispitele au devenit atât de subțiri, încât aproape că ating sufletul. Creștinii, de altfel, au aceeași șansă și mod de mântuire ca dintotdeauna, doar că în plus sunt și încercările acestea moderne și ascuțite ale supratehnicii. Altădată forța răului era legată de rugăciunea marilor trăitori, acum, însă, această forță este mult mai slobodă. Lipsa de rugăciune face ca sufletul nostru să se umple de răutate.

 

(Părintele Arhimandrit Justin Pârvu)
 

Vizualizări: 16921 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: De, adune, vreme, jurul, creștinii, preoților, SE, în, , Prigoană | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Maica Domnului și păcatul strămoșesc

Vrei să ajungi să fii chip îngeresc? Iubește!

Cât veţi trăi voi, s-o iubiţi pe mama! S-o ajutaţi la bătrâneţe, la boală, la chin, că mare binecuvântare primiţi de la Dumnezeu!

Icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos

Părintele Ioan Istrati - Să ne rugăm pentru pacea lumii!

Total comentarii : 0
avatar