9:34 PM
Mesajul de încurajare al Sf. Siluan Athonitul pentru întreaga omenire

Sunt bătrân și aștept moartea, și scriu adevărul din dragoste pentru norod, pentru care se întristează sufletul meu. Dacă aș putea ajuta fie și numai un singur suflet să se mântuiască, și pentru aceasta voi mulțumi Lui Dumnezeu, dar inima mea suferă pentru întreaga lume și mă rog și vărs lacrimi pentru întreaga lume, ca toți să se pocăiască și să cunoască pe Dumnezeu, și să trăiască în iubire, și să se desfete de libertate în Dumnezeu.
Voi, toți oamenii de pe pământ, rugați-vă și plângeți pentru păcatele voastre, ca Domnul să vi le ierte. Unde este iertarea păcatelor, acolo e și o conștiință liberă și iubire, chiar dacă una mică. Domnul nu vrea moartea păcătosului [Iz 18, 32], iar celui ce se pocăiește îi dă în dar harul Duhului Sfânt. El dă sufletului pacea și libertatea de a fi cu mintea și inima în Dumnezeu. Când Duhul Sfânt ne iartă păcatele, atunci sufletul primește libertatea de a se ruga Lui Dumnezeu cu mintea curată; atunci el vede liber pe Dumnezeu și rămâne întru El în odihnă și bucurie. Aceasta e adevărata libertate. Dar fără Dumnezeu nu poate fi libertate, pentru că vrăjmașii tulbură sufletul prin gândurile cele rele (...)

 

Voi spune adevărul în fața lumii întregi: sunt un ticălos înaintea Lui Dumnezeu și aș fi deznădăjduit de mântuirea mea, dacă Dumnezeu nu mi-ar fi dat harul Sfântului Său Duh. Și Duhul Sfânt m-a învățat și de aceea scriu despre Dumnezeu fără osteneală, pentru că El mă atrage să scriu.
Mi-e milă și plâng și suspin pentru oameni. Mulți gândesc: „Am făcut multe păcate: am ucis, am zburdat, am siluit, am defăimat, am desfrânat și am făcut multe alte lucruri”, și de rușine nu vin la pocăință. Dar ei uită că înaintea Lui Dumnezeu toate păcatele lor sunt ca o picătură de apă în mare.
O, frații mei din tot pământul, căiți-vă până când mai e vreme! Dumnezeu așteaptă cu milostivire pocăința noastră. Și tot cerul, toți sfinții așteaptă această pocăință. Așa cum Dumnezeu este iubire [1, In 4, 8], așa și Duhul Sfânt în sfinți e iubire. Cere iertare, și Dumnezeu te va ierta. Și când vei primi iertarea păcatelor, atunci în sufletul tău va fi bucurie și veselie, și harul Duhului Sfânt va intra în sufletul tău și vei zice: „Iată adevărata libertate; ea este în Dumnezeu și de la Dumnezeu”

Vizualizări: 8110 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Sf. Siluan, Pentru, Athonitul, mesajul, încurajare, omenire, aL, De, întreaga | Evaluare: 4.3/3

Alte articole

Ultima zi a Părintelui Paisie Aghioritul la spital

Părintele Ioan Istrati - ISTORIA LUNATICĂ A LUMII

Părintele Ioan Danci - Ai o problemă? Caută-L pe Dumnezeu și rezolvarea vine imediat pentru necazul tău

Părintele Ioan Istrati - SĂ NU UCIZI!

Nu mai poți posti? Nu vrei...

Total comentarii : 0
avatar