De veți creşte copiii în frică de Dumnezeu şi veți face casele dumneavoastră locaşuri de rugăciune şi de laudă Lui Dumnezeu, iar nu case de ceartă, de beție şi de păcate, vă va da Domnul zile îndelungate, reuşite în toate cele de folos şi mântuire.
Iar de veți păşi pe marea vieții cu îndoială, fără credință, fără rugăciune şi cărți sfinte de călăuză, fără Bis ... Detalii... »

... More »

Sunați-vă părinții mai des, îmbrățișați-vă copiii mai strâns, iertați-vă mai mult! Dacă îi vom priva pe copii de Biserică și Hristos, nu va mai rămâne prea mult de salvat! Lăsați copiii să vină la Hristos!
Puneți prioritățile familiale deasupra obligațiilor de servici. Un copil are nevoie de mama și tata în detrimentul unui salariu mare cu care se încear ... Detalii... »

... More »

Mai demult, în vremuri grele, măcinate de război,
O familie săracă, ortodoxă ca și noi,
Se târa de azi pe mâine, viețuind cu ce putea,
Încercând ca să reziste cu puținul ce-l avea.

 

Pentru ei cuvântul "carne" nu era în dicționar;
Se hrăneau mai mult cu turte și cartofi făcuți ... Detalii... »

... More »

Într-un sat, un tânăr a început să se spovedească şi să se împărtăşească în fiecare lună. Lumea a şi început să clevetească: ba că tânărul e bolnav, ba că are vreun păcat greu pe suflet, ba că vrea să se călugărească şi… câte şi mai câte… Ceilalţi tineri de seama lui şi mai mari, unde-l întâlneau, îl pişcau cu vorba şi-l batjocoreau.< ... Detalii... »

... More »

O maică de la Schitul Cornet a declarat că, la slujba de înmormântare, preotul Bunescu a cuvântat: „Ai trăit ca un cuvios și ai murit ca un martir”, semn că părintele Arsenie Boca ar fi fost torturat pentru credința sa. Mai mult decât atât, maica a povestit că Părintele Ardealului avea degetele mâinilor sub dulamă, ca și când s-ar fi dorit ascunder ... Detalii... »

... More »