8:29 AM
Niciodată să nu dai sfat nimănui, până când nu l-ai trăit tu!

Câteva sfaturi duhovnicești de la Părintele Cleopa:

 

1. Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii.
2. Cine mulțumește Lui Dumnezeu în boală, este un martir de bunăvoie.
3. Când vă treziţi dimineaţa, să nu vă apucaţi de treabă întâi, că sunteţi batjocoriţi de satana! Ci să ziceţi: „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!” Slăveşte-L pe Dumnezeu, că apoi ai să ai spor la muncă în ziua aceea. Ţi-ajută Dumnezeu, îţi întăreşte şi mintea şi braţele ca să lucrezi cu spor, să te păzească de primejdii, de fulgere, de tunete, de accidente, de orice. Roagă-te Lui Dumnezeu şi porneşte la muncă cu toată inima. Dar întâi roagă-te Lui şi ai să vezi cu cât spor mergi în ziua aceea.
4. Postu-i maica sănătăţii şi lungimea vieţii!
5. Niciodată să nu dai sfat nimănui, până când nu l-ai trăit tu! Cel ce dă sfat, dar el nu l-a trăit, este ca izvorul de apă pictat pe perete.
6. Omul se mântuieşte oriunde, dacă are trei fapte bune: credinţa dreaptă în Iisus Hristos, faptele bune şi smerenia. Iar cine nu le are pe acestea nu se mântuieşte nicăieri.
7. Când faci, mamă, pomelnic pentru ai matale, la Liturghie, pune şi unul sau doi săraci, sau o văduvă pe care nu are cine o pomeni şi a murit săraca. Este mare pomană! Asta se cheamă milostenie duhovnicească. Este mai mare decât aceea când îi dai o haină sau o mâncare omului, că-l ajuţi dincolo, în veşnicie.

 

 

Vizualizări: 1126 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Tu!, trăit, , niciodată, nu, L-ai, nimănui, DAI, SFAT, Când, Până | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc - Ce este postul?

Bucurați-vă în Dumnezeu!

Părintele Ioan Istrati - Desfrânarea - scurt excurs

Aşa cum ne purtăm cu aproapele, tot aşa se va purta Dumnezeu cu noi

Cuvinte de folos de la părintele Arsenie Papacioc

Total comentarii : 0
avatar