11:05 PM
Nu ne părăsește Dumnezeu, dacă ne-am dăruit Lui!

Nu se pune problema: “Nu pot!” Duci până cazi! Nu se pune problema! Dar să știți că s-au putut face, dincolo de închipuirea omenească multe minuni.
I s-a spus unui frate: “Dă pietroiul ăla la o parte!” Dar asta era o chestie pentru 20 de insi. Și el, năduf, nu-știu-ce, l-a dat la o parte, că a zis părintele stareț!”

 

Pentru că nu ne părăsește Dumnezeu, dacă ne-am dăruit Lui. Cum credeți dumneavoastră că este El, Care e prezent în pasul fiecărui ins, chiar și al păgânilor?
Dar la creștini, care zi și noapte se roagă în felul lor? Îi ajută, îi întărește. Nu facem lucrul acesta, adică ascultările, cu aspect de exagerare, în mănăstiri. Dar la nivelul care există, treburile necesare să le facă cu dragoste, și e destul.

 

Pe un frate – în Pateric – l-a trimis să adune balegă uscată. Făceau focul cu ea, că erau săraci. “Păi, mă trimiți acolo unde e leoaica aia?” Că era o leoaică acolo. “Cum, zice, nu te duci pentru că e o leoaică acolo? Să mi-o aduci legată încoace!” Și s-a dus la ea. Leoaica: "Fugi!" "Stai, că mi-a spus starețul să te leg!” Și a legat-o. Și o târa. Și când a văzut că o aduce, a zis starețul, pentru smerenia lui: “De ce mi-ai adus cățeaua asta? Dă-i drumul, să n-o văd!” Și zice: “Da, dar eu am crezut că e leoaică...” Și, întradevăr, era leoaică.
 

Domnii mei, nu neglijati Scriptura! Există niste lucruri dincolo de închipuiri, care sunt niște realități. Dacă spune Mântuitorul cuvintele cele mai de vârf ale Scripturii: „Vrei să fii desăvârșit? Ia crucea și urmează-Mi Mie!”
 

Extras din "Ne vorbeşte Părintele Arsenie"
 

Vizualizări: 1307 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dacă, părăsește, Dumnezeu, dăruit, Ne-am, ne, LUI!, nu | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Noi trebuie să-I mulțumim Lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru fiecare bătaie a inimii

Încovoiat a fost românul! - versuri: Eliana Popa

Oare se mântuiesc cei pe care îi pomenesc?

Tot ce ținem doar pentru noi, se pierde...

Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la Învierea Domnului

Total comentarii : 0
avatar