11:05 PM
Nu ne părăsește Dumnezeu, dacă ne-am dăruit Lui!

Nu se pune problema: “Nu pot!” Duci până cazi! Nu se pune problema! Dar să știți că s-au putut face, dincolo de închipuirea omenească multe minuni.
I s-a spus unui frate: “Dă pietroiul ăla la o parte!” Dar asta era o chestie pentru 20 de insi. Și el, năduf, nu-știu-ce, l-a dat la o parte, că a zis părintele stareț!”

 

Pentru că nu ne părăsește Dumnezeu, dacă ne-am dăruit Lui. Cum credeți dumneavoastră că este El, Care e prezent în pasul fiecărui ins, chiar și al păgânilor?
Dar la creștini, care zi și noapte se roagă în felul lor? Îi ajută, îi întărește. Nu facem lucrul acesta, adică ascultările, cu aspect de exagerare, în mănăstiri. Dar la nivelul care există, treburile necesare să le facă cu dragoste, și e destul.

 

Pe un frate – în Pateric – l-a trimis să adune balegă uscată. Făceau focul cu ea, că erau săraci. “Păi, mă trimiți acolo unde e leoaica aia?” Că era o leoaică acolo. “Cum, zice, nu te duci pentru că e o leoaică acolo? Să mi-o aduci legată încoace!” Și s-a dus la ea. Leoaica: "Fugi!" "Stai, că mi-a spus starețul să te leg!” Și a legat-o. Și o târa. Și când a văzut că o aduce, a zis starețul, pentru smerenia lui: “De ce mi-ai adus cățeaua asta? Dă-i drumul, să n-o văd!” Și zice: “Da, dar eu am crezut că e leoaică...” Și, întradevăr, era leoaică.
 

Domnii mei, nu neglijati Scriptura! Există niste lucruri dincolo de închipuiri, care sunt niște realități. Dacă spune Mântuitorul cuvintele cele mai de vârf ale Scripturii: „Vrei să fii desăvârșit? Ia crucea și urmează-Mi Mie!”
 

Extras din "Ne vorbeşte Părintele Arsenie"
 

Vizualizări: 1231 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dacă, părăsește, Dumnezeu, dăruit, Ne-am, ne, LUI!, nu | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

A fi ortodox este cel mai mare lucru!

Părintele Arsenie Boca era la Securitate un stâlp de lumină pentru sufletele chinuite, disperate şi deznădăjduite

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Dacă nu cerem iertare și nu iertăm, în zadar așteptăm Paștile!

Trebuie să începeți să vă rugați mai mult, căci o să aveți niște încercări...

Total comentarii : 0
avatar