9:35 PM
O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

Ar trebui să plângem, să ne căim, să vedem că suntem la marginea prăpastiei, în toată drama asta pe care o trăim. Dar nu se mișcă nimic, nimic. Muzicile sunt aceleași, distracțiile lumii sunt aceleași: televizoarele, calculatoarele… toate cele care ar trebui să ne fie la îndemână pentru pregătirea noastră spirituală, ne sunt pentru pregătirea iadului, pregătirea satanei.

Dimineața, când te scoli, n-auzi nimic decât… dai drumul la televizor, dai drumul la calculator… Chiar copiii din casa noastră, din familia noastră, sunt așa de slab îndrumați și pregătiți. Vedeți? Religia, școala este așa cum este; icoana stă la cheremul unui director de școală. Vrea domnul director să rămână icoana, rămâne, nu - afară cu ea! Iată că pe noi înșine ne măcinăm și ne distrugem, noi, fiii acestei țări, ne măcinăm și ne consumăm unii pe alții cu planurile și cu directivele străinilor și noi numai executăm. Ca să fim directori, să fim bine plătiți, bine cotați, putem distruge orice. Vine un manual de istorie, îl primim; vine un manual de religie, îl primim și pe acela, vine un manual de sociologie, și tot așa. Nu ne interesează cum este, că Ștefan cel Mare a existat sau că n-a existat sau că știu eu ce alt scriitor de-al nostru, Eminescu a fost sau n-a fost, că a fost polonez, că a fost ucrainean, că a fost român, nu se știe ce, dar nu mai este nici Eminescu! Durerea mare este peste tot, pentru că sunt puși să conducă oameni fără o autoritate profesională și fără o orientare câtuși de puțin prin Hristos în stat. Azi voința poporului se clădește pe falsul acesta de la o alegere la alta, că îți dă doar impresia că ești alegător liber. Iar votul nostru nu este decât folosit și manipulat în interesele lor meschine. Decât să cheltui atâția bani pen­tru campanii electorale de paradă, mai bine s-ar face o școală, un spital din acei bani risipiți. Ei fac campanii, promisiuni și alegeri, dar peste tot însă sună a sărăcie. Oamenii aleși ar trebui trași la răspundere pentru ceea ce au făcut în orașul sau satul unde guvernează fiecare. Dar așa, dacă nimeni nu îi verifică și știu că nu plătesc pentru faptele lor, evident că fură și trage fiecare pentru interesul lui personal.
Uitaţi-vă cum străinii vin peste noi şi ne-au ocupat tot Maramureşul. Ţăranii vând la străini pământurile pentru că nu mai au cu ce să se descurce. Te îngrozeşti numai ce se întâmplă cu pădurile, cum se taie şi se jefuiesc. Iar ţăranii noştri se uită cum se scurg averile lor. Nici în 1944, când au venit ruşii, nu era atâta sălbăticie şi exploatare a pădurilor noastre. Cei mai mulţi se tem să vorbească despre trecutul neamului nostru, despre eroismul şi frumuseţile noastre. Străinii, mai curând, vorbesc despre frumuseţile noastre.
La români se poate orice. Orice experiment este posibil pentru români. De aceea vă spuneam să fim foarte atenți.

O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte.

(Părintele arhimandrit Justin Pârvu)

 

Vizualizări: 3183 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: din, străduința, fiecărui, Guvern înflorește, și, nici, în, parte, țară, conștiința, înflorește, individ, nu, Parlament | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Cea mai ușoară cale spre Rai este nejudecarea aproapelui tău

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Cine suntem noi să nu iertăm?

Părintele Justin Pârvu - Mărturii ale credincioșilor

Părintele Calistrat Chifan - TREPTELE NEVOINȚEI

Total comentarii : 0
avatar