8:29 PM
Părintele Arsenie Boca - A osândi pe preoţi e lucrul cel mai uşor şi cel mai fără rost

Iubiţi pe preoţi acum, până-i mai aveţi în mijlocul vostru, căci va veni o vreme când nu-i veţi mai avea!
A osândi pe preoţi e lucrul cel mai uşor şi cel mai fără rost. Să fim drepţi: slujba preoţilor e sfântă, darul lor e de la Dumnezeu, e sfânt. Că firea lor pământească mai dă uneori prilej de sminteală, iar să fim drepţi.
Este un duh vrăjmaş care întunecă minţile oamenilor şi îi răscoală pe unii împotriva neputinţelor omeneşti ale păstorilor, dându-le impresia că nu sunt obligaţi să asculte de ei (de preoţi), fiindcă au păcate. Iisus nu a avut nici un păcat şi, cu toate acestea, ce puţini L-au ascultat!

Când viaţa aceasta e încurajată de statornicia bogăţiei, de negrija întâmplărilor, omul se strică; iar o viaţă stricată de patimi strică şi mintea, care, odată stricată, nu mai deosebeşte adevărul de minciună sau binele de rău, ci le zice tocmai întors: răului bine şi minciunii adevăr.

 

Într-o altă predică, Arsenie Boca vorbește despre importanța postului și la ce ajută el:
 

„Deci, nouă ne trebuie post, pentru înfrânarea patimilor, pentru subţierea minţii, pentru sporirea în noi a Duhului Sfânt, care ne descoperă căile mântuirii. Postul ne ajută să înţelegem rosturile mai mari ale Lui Dumnezeu cu omul. El e un toiag de drum prin viaţa aceasta cu trup pieritor spre veacul viitor, în care trebuie să ne deprindem de-aici. Dar să nu ţinem postul într-un înţeles îngust. Căci, sunt unii care cred că a nu mânca carne, şi cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca să se cheme că ai postit. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: clevetind, muşcând cu gura, osândind cu vorba şi ucigând cu gândul.

(Părintele Arsenie Boca)

Vizualizări: 818 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: preoţi, rost, Părintele, arsenie, şi, pe, osândi, mai, fără, Boca - A, lucrul, cel, uşor | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Cuvinte de folos de la Monahul Iosif Vatopedinul din Muntele Athos

Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr

MAMA - de Vasile Militaru

Fii bun și-L vei purta în inimă pe Dumnezeu

Rugă-n taina șoaptelor nespuse - de ÎPS Bartolomeu Anania

Total comentarii : 0
avatar