10:48 PM
Mama naşte, mama renaşte, mama se ocupă de copii

Vă mai spun ceva: mama naşte, mama renaşte, ea se ocupă de copii. Şi, desigur, foloseşte cea mai frumoasă metodă din iubire: îl îngăduie pe copil orice ar face acesta. Dacă băiatul e năvalnic, viteaz, i-a intrat în cap să cucerească lumea, de ce nu? Dar în întâlnirea cu prietenii el începe să se vadă inferior, pentru că la primul contact cu lumea n-a biruit, şi se întoarce plângând la mama sa. Aceasta îi spune: „Nu, puiul mamei, tu eşti împărat, tu ai să cucereşti lumea!” Astfel, mama îi dă continuu sentimentul de erou. Ea nu face lucrul acesta pentru că a învăţat undeva, ci pentru că-l iubeşte şi pentru că nu vrea să-l vadă un prost.

Nu ştiu dacă aţi citit o poezie scrisă de regina Elisabeta (care publica sub pseudonimul Carmen Sylva), soţia regelui Carol I:

„De veţi auzi de un erou care a cucerit în războaie şi în urma lui a făcut dreptate, să ştiţi că a avut o mamă bună;

De veţi auzi de un erou care a viersuit şi versul lui a schimbat sensuri de viaţă şi frumuseţi şi înflăcărări de inimă, să ştiţi că a avut o mamă bună!”


şi tot aşa vreo şapte modele de eroi. Ei, mi-a plăcut enorm! Aceasta este fata pe care trebuie să o avem, să o pregătim, mai ales dacă e preoteasă, căci multe fete o întreabă pe preoteasă anumite intimităţi femeieşti, mai repede decât pe preot.

 

Părintele Arsenie Papacioc

Extras din „Despre armonia căsătoriei”, ediţie îngrijită de Ierom. Benedict Stancu, Ed. Elena, Constanţa, 2013, pag. 58-59

Vizualizări: 654 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: naşte, renaşte, Mama, De, copii, SE, ocupă | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Fără Hristos, Europa este cel mai sărac cerşetor şi cel mai crud tâlhar al lumii acesteia

Părinte, ce să fac să mă mântuiesc?

Gheorghe Zamfir - DUMNEZEU este totul!

În vreme de prigoană, creștinii să se adune în jurul preoților

Cel mai fericit om este acela care Îl are în el pe Hristos

Total comentarii : 0
avatar