11:06 PM
Părintele Arsenie Papacioc - Milostenia nu este numai să dai din traistă...

În viața mea am fost la multe căpătâie de muribunzi. Țipete grozave, vedeau dracii, vedeau păcatele exact cum le-au făcut... Nu se puteau salva, că moartea nu vine să-i faci o cafea! Vine să te ia. Te duce unde-s faptele, nu discută. Și toți aceștia doreau să mai trăiască o zi. Ziceți că-i puțin… dar să vedeți când se oprește răsuflarea, ce importantă e o clipă! Justiția divină e încadrată de marea iubire divină, și ne iartă cu o suspinare. Asta m-a facut să spun că o clipă poate să fie un timp și o suspinare poate să fie o rugăciune. Și un mare trăitor a zis că această clipă e mai mult decât coșul cu lacrimi. Dumnezeu vrea o inimă sinceră, și nu mii de rugăciuni. Vrea inima noastră. Nimic nu-i mai scump de la Dumnezeu decât timpul! Ni l-a dat ca să ne salvăm. Ne-a suferit, ne-a îngăduit, doar-doar ne-om ridica. Asta e mila Lui Dumnezeu - ne ține o viață întreagă! Dacă am găsi cu putinșă să întrebăm pe cei de sus - ce v-a costat de ați ajuns la atâta fericire, răspunsul ar fi: "Timp, puțin timp petrecut bine. Dumnezeu ne-a creat liberi ca să luptăm, că harul Lui nu vine la un milog, vine la un erou."

M-am uitat la voi să vă văd figurile, doar, doar, în felul asta aș putea să vă văd și inimile. Faptul că vă aflați aici dă de înțeles că vă preocupă problema mântuirii, dar mai rațional. Aș vrea să discutăm despre ceva care să vă pună în mișcare. Nu teorie, tipic, tipic, și la inimă nimic.

Trebuie să zbori cu amândoua aripile, vertical, fără cea mai mică abatere. Pentru ceea ce a facut Hristos pentru noi, nu e permisă nici cea mai mică abatere. Iar daca se întâmplă, să fie fără voia noastră, să căutăm duhovnicul și să ne dezlegăm. Pentru că nici o nenorocire nu înseamnă ceva, dacă credința rămâne în picioare. Cel mai mare câștig al Satanei este descurajarea noastră în urma unor căderi, slăbiciuni... Dragii mei, nu se ajunge să străbați distanțe decât pas cu pas, dar sigur. Nu vă întreb dacă ați auzit de iad. Ați auzit, dar nu-l cunoașteți! Apucați-vă de acum de a cunoaște mai întâi Raiul. Vă cunoașteți după identitatea din buletin, dar nu vă cunoașteți inimile, posibilitățile.

Milostenia nu este numai să dai din traistă... Milostenie este că accepţi pe un om să stea lângă tine, fără să îl alungi în gând. Ai un coleg care are un necaz, trebuie să ştii să-i faci o mângâiere, să-i descreţeşti fruntea. 
La săraci poţi să faci o rugăciune scurtă: „Doamne, miluieşte-l!”, dacă nu poţi să-i dai, că eşti în tramvai şi el este pe trotuar. Întrebarea se pune, cum ne este inima noastră în legătură cu suferinţa din jur? Cel mai mare lucru de care vom fi întrebaţi la Judecata de apoi este: „De ce nu am dat mai multă atenţie semenilor noştri?”
Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine. El este cu ştiinţa Lui Dumnezeu, ca tu să-l ajuţi sau să te foloseşti. Te foloseşti, că poate are o putere de duh mai mare. Sau îl ajuţi tu, în sensul de a-l suporta. Este o mare greşeală atunci când certăm pe unul sau pe altul! Îl rabdă Dumnezeu şi pe acela şi de aceea l-a pus în calea ta, ca să-l rabzi şi tu şi să te încununezi! 
Dumnezeu nu ne ţine că suntem noi foarte vrednici. Ne ţine că este foarte milostiv El...

 

Vizualizări: 38044 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: DAI, din, , Părintele, numai, arsenie, traistă..., este, Papacioc - Milostenia, nu | Evaluare: 3.1/22

Alte articole

Gheorghe Zamfir - DUMNEZEU este totul!

În lupta asta a mea îi îndemn și îi învăț pe oameni să nu deznădăjduiască

Curăţiţi-vă sufletele voastre cu rugăciuni, cu spovedanie curată şi cu post

Părintele Paisie Olaru - Fă milostenie cu lucrul sau cu cuvântul

Noi, preoții, suntem dușmanii societății neo-păgâne...

Total comentarii : 0
avatar