11:29 PM
Părintele Arsenie Papacioc - Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine...

Dumnezeu știe de necazul tău, iar aceste suferințe te încearcă pentru a te putea defini, pentru a merita să fii încununat de Dumnezeu, căci El asta dorește.
Nu ne putem închipui un om mântuit fără merite. De unde vin aceste merite? Din lupta cu suferințele, iar luptă fără jertfă nu se poate! Crucea a mântuit neamul omenesc! Nu dreptatea Lui Dumnezeu, nici minunile Sale, ci Crucea! 
Atunci când lisus S-a răstignit, atunci a fost biruit satana. Mântuitorul triumfa pe Cruce, iar satana era învins. Deci, nici un creștin nu este scutit, sub nici un chip de crucea sa, pentru că e dar de la Dumnezeu suferința, dragii mei! Nu este numaidecât o pedeapsă. Dar, chiar pedeapsă în sine, canonul înseamnă putința revenirii, a întoarcerii la bine.
Se constată că nu vine lumea la biserică. Dar nu trebuie să fie o preocupare în sine, să se facă atâta caz. Pentru că aceste lucruri slăbesc forța personală a fiecăruia, semănând confuzii. Din cauza greșelilor mulțimii, fiecare om ajunge să se scuze în sinea lui: "Ce, numai eu fac? Văd că toți fac!" Deci, cel mai bine este ca noi să ne rugăm pentru rezolvarea acestor lucruri pentru oamenii aceștia. Și chiar vă rog, să fie o mai mare dorință de iubire adevărată! Nu o iubire înregistrată și difuzată ca atare de oameni: "Auzi, domnule, că trebuie să iubim!" Nu! Trebuie să simși nevoia să iubești.
Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine...

 

Vizualizări: 1204 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Părintele Arsenie Papacioc - Nu est | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Hristos nu se uită la fața noastră. El vede inima tuturor, gândurile

Părinte, ce e aia credință?

Părintele arhimandrit Justin Pârvu - Binecuvântare pentru înălțarea Neamului Românesc

Îl rog pe Dumnezeu din toată inima să ne întâlnim și la ușa Raiului!

Treziți-vă, păziți-vă, să rămâneți români curați și creștini curați, dacă vreți să vă mântuiți!

Total comentarii : 0
avatar