9:39 PM
Părintele Arsenie Papacioc - Nu pierdeți timpul, dragii mei!

*Nu-i nimic mai scump de la Dumnezeu, dragii mei, ca timpul. Ne-a creat Dumnezeu Singur numai pentru El. Și dacă ne lasă timp și ne prelungește timpul vieții noastre, o face tot cu scopul ca să fim împreună. Nici un dar nu e mai mare de la Dumnezeu ca timpul pe care ni-l dă. Pentru că moartea nu vine să-i faci o cafea, vine să te ia...

Nu pierdeți timpul, dragii mei! Astăzi vorbim și mâine nu știm dacă mai suntem...

*O altă patimă foarte primejdioasă, care se strecoară atât de uşor şi pare a se motiva mereu şi îşi face loc imediat între toţi este vorbirea de rău. Sunt convins că cei mai mulţi care îşi pierd sufletele, şi le pierd pentru această neînfrânare împătimită a limbii. Nu ştii să vindeci, dar ştii să deschizi, ca orice ucigaş, rana! Suprema poruncă – iubirea – este propovăduită, întărită şi trăită de Mântuitorul, ca o arvună a luminii şi frumuseţii Împărăţiei cerurilor. Că iubire şi milă este întreg Creştinismul!
Patima vorbirii de rău destramă unitatea mănăstirească şi societatea creştină, şi se face vinovat de moarte cel ce atacă ce a întemeiat Hristos pe cea mai trainică temelie – Iubirea şi Credinţa.

„Un bărbat sfânt, spune în Patericul vechi, a văzut pe oarecine păcătuind şi, lăcrimând cu amar, a zis: Acesta a greşit astăzi, iar eu voi greşi mâine, negreşit. Apoi acesta se va pocăi cu adevărat, iar eu nu mă voi pocăi niciodată!” Deşi l-a văzut chiar păcătuind, s-a osândit pe sine, iar pe acela l-a văzut îndreptat.

De aceea zic că gândirea, şoptirea şi vorbirea de rău sunt patimi care aduc mari neajunsuri întregii obşti creştineşti. Toate patimile sunt primejdioase şi de toate trebuie scăpat, pentru că oricare din ele ar fi, ne poate pierde sufletul. Timpul este scurt şi viaţa este una şi se duce repede. Deci, să nu ne mai îngrijim de altceva, decât de „plâns peste plâns şi smerenie peste smerenie, ca să îmblânzim pe Iisus Hristos, Stăpânul nostru.”

Cu toată străjuirea, „păzeşte-ţi inima mai mult ca orice, că dintru aceasta ţâşneşte viaţa.” (Pilde 4, 23)

(Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc)

Vizualizări: 1330 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: timpul, dragii, arsenie, mei!, Părintele, pierdeți, Papacioc - Nu | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Preoția nu este a noastră, este a Lui Dumnezeu

Părintele Arsenie Boca era la Securitate un stâlp de lumină pentru sufletele chinuite, disperate şi deznădăjduite

Părintele Constantin Necula - Vă rog frumos să nu fiți fanatici niciodată!

Când se roagă o mamă - versuri: Liliana Olariu

Omul - o ființă veșnic nemulțumită, care mereu se concentrează pe ceea ce nu are

Total comentarii : 0
avatar