9:35 PM
Părintele Calistrat - Bietul om fără credință în Dumnezeu este asemeni ochiului fără vedere

Ce-ar fi pe pământul acesta, dacă nu ar fi Dumnezeu? 
Cred că am fi mai răi ca dracii! Și așa lumea este foarte inverșunată, noi nu realizăm! Pământul, bietul de el, pentru că nu poți să-i spui altfel, oare cât suferă acesta? Trebuie să fie exact ca un cal care trage la o căruță supraîncarcată în care tot bați în el... Unul caută aur, unul scoate din el petrol, unul scoate gaze, altul îi aruncă în cap cianuri, altul îl defrișează și îl lasă pustiu, plin de bălării, altul îl otrăvește prin reziduri și deșeuri... Și el, bietul de el, se luptă să se spele și-L roagă pe Dumnezeu cam așa: "Salveaza-mă, Doamne, să-i pot hrăni pe nebunii ăștia! Nu-i lăsa să mă omoare!" Și totuși, cu toată poluarea, cu toată lipsa de ecologie și cu toată lipsa de bun-simț, Dumnezeu ține Pământul! 
Și el, săracul, rabdă toate aceste persecuții! Pentru că, ce facem noi, asta este! Deci, tu, în loc să calci pe pământ, să te bucuri de-o floare, să bei o gură de apă rece de izvor, să te simti bine la umbra unui copac, sau să guști un fruct, o cireașă sau o prună, tu distrugi tot, în urma ta trebuie să rămână prăpăd.

Un ateu spunea odată:
"Da, da, continuați să vă rugați Unui Dumnezeu pe Care nu L-a văzut nimeni!"

 

- Mă întreb și cuget, gândindu-mă câtă întunecime a gândurilor și minții poate fi în bietul om fără Dumnezeu, ce gol poate fi un om fără credință, care, de fapt, nu are nici un sens și nici o direcție spirituală în viață.
- Evidența unui Creator o vedem în tot ce ne înconjoară, în toată matematica legilor Universului.
- Creatorul poruncește întregii materii create, exact ceea ce trebuie să facă, și nimic nu se mișcă în hazard.
- Pornind de la firul de iarbă, care știe cum să încolțească, cum să răsară, să înflorească, să-și dea sămânța sa. 
- Apoi stropul de ploaie care știe cum trebuie să cadă și când nu trebuie să cadă, zorile știu când să se arate și asfințitul când trebuie să vină, zi după zi și noapte după noapte, asta-i armonia perfectă a creației.
- Însă, bietul om fără credință în Dumnezeu este asemeni ochiului fără vedere, adică este orb cu mintea și cu sufletul.
- Să nu uităm că pe lângă taina Crucii și Învierii Lui Hristos, Care este miezul credinței și Adevărul revelat al creștinismului, avem puzderia de religii și curente de tot felul, după spectrul lor, dar care nu au absolut nimic cu moartea și Învierea Lui Hristos, adică cu esența divină a mântuirii noastre.

Postul, rugăciunea, răbdarea, smerenia, dragostea de aproapele, faptele bune, ne pot mântui sufletul și împăca cu Dumnezeu. Dacă tu te rogi în chilie şi unul plânge flămând la uşa ta, rugăciunea ta este întru păcat!
Folosul aproapelui este roada ta!

Vizualizări: 4631 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Calistrat - Bietul, este, în, Părintele, credință, OM, asemeni, Dumnezeu, vedere!, fără, ochiului | Evaluare: 2.2/4

Alte articole

DESCHIDE MAMĂ, POARTA! - de Eliana Popa

Părintele Cleopa Ilie - O ISTORIOARĂ ADEVĂRATĂ

Fără ispite şi necazuri nu ne putem mântui

Părintele Ioan Danci - Sunt oameni care ar plăti oricât, ar da totul să mai trăiască o clipă...

Rugă-n taina șoaptelor nespuse - de ÎPS Bartolomeu Anania

Total comentarii : 0
avatar