8:49 PM
Părintele Calistrat - De cine trebuie să mă tem?

Toţi creştinii, când aud acest îndemn: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri" (Matei 5:44) deja se gândesc la toţi cei din jurul lor care le-au făcut rău. Aceia nu sunt vrăjmaşi, sunt oameni ispitiţi de diavolul.

Iar dacă luăm estenţialul din Războiul Nevăzut a Sfântului Nicodim Aghioritul, vom găsi scris: "Trei duşmani are omul: Lumea, trupul, diavolul."
La nervi sau ciudă noi putem să trecem în pomelnic şi trei sute de dușmani, dar ei tot în componenţa celor trei ispitiri intră. 

Când aveți câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământați până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviți de stres și luați tone de pastile.
Ci spuneți așa: “Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!”

Și începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina și o mai rogi pe Maica Domnului și la Acoperământ, și mai zici ici colo și un Sf Spiridon, și mai este și Mihail și Gavril pentru dușmani, și ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine.

Căci, după ce te îmbolnăvești, nu-ți mai folosesc reușitele?

Deci, tu trebuie să rămâi om integru Lui Dumnezeu, să te poți bucura de Slava Lui și de Mareția Lui!

Totul e în mâna Lui Dumnezeu!

Trebuie să demonstrm că suntem ortodocși concentrați și să nu ne transformăm în ortodocși diluați! În loc să învățăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învățăm tot felul de scrieri și de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupație. Și mai auzi pe câte unii care citesc: “Vai, să vezi că Pământul e condus și că Pământul e dirijat...”

Om fi, domnule, om fi! Pentru că și circulația este dirijată și țara e condusă.

Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna Lui Dumnezeu!
“Sfarmă Domnul sfatul boierilor!” Adică al conducătorilor noștri.

“Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alții la cale! Iar Domnul rămane în veac și pomenirea Lui din neam în neam!

“Căci, adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”
De cine trebuie să mă tem?

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh.

Amin!

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 1705 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: , trebuie, tem?, , Calistrat - DE, Părintele, cine | Evaluare: 5.0/1

Alte articole

Nu deznădăjduiți, Dumnezeu este pretutindeni și îl iubește pe om!

Părintele Cleopa - Să țineți credința pe care ați supt-o de la piepturile maicilor voastre!

Părintele Ioan Istrati - CE ESTE PREOȚIA

Dumnezeu este foarte aproape de noi, dar şi la mare înălţime...

DRAGOSTEA BUNICUȚEI

Total comentarii : 0
avatar