8:33 PM
Trebuie să începeți să vă rugați mai mult, căci o să aveți niște încercări...

Părintele Serafim – mănăstirea Cășiel, județul Cluj, este unul dintre cei mai buni duhovnici români din ultimii 20 de ani și un preot cu mare dar de la Dumnezeu.

Lângă părinte te simți copleșit de dragostea și blândețea sa, părintele este ca o prăjitură, prezența și cuvintele sfinției sale îți merg direct la suflet.
 Cu toate astea, este foarte direct și foarte aspru cu păcatele, iar de multe ori îți aduce aminte despre lucruri și greșeli pe care le-ai făcut în copilărie sau tinerețe și de care ai uitat.

Smerit și rugător, bucuros și milostiv, postitor și râvnitor, bun sfătuitor și îndrumător duhovnicesc, părintele protosinghel Serafim Bădilă a făcut din Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Cășiel, judeţul Cluj, un loc de sfințenie și un centru de pelerinaj.

Preotul Serafim are mare dar de la Dumnezeu, uneori îți știe nu doar bolile și necazurile, ci chiar și păcatele ascunse și vechi, de care ai uitat de ani de zile. Însă părintele are și darul rugăciunii.

Odată, în timpul spovedaniei, preotul îi spuse femeii pe care o spovedea: "Trebuie să începeți să vă rugați mai mult, căci o să aveți niște încercări..."

“Când părinte?“, întrebă femeia.

"Chiar de azi..." răspunse dânsul.

Trecură câteva zile și o boală cruntă veni peste creștină.

Altădată a venit la mănăstire o femeie tare deznădăjduită, fusese la medici și controale medicale, iar diagnosticul era același; femeia era infertilă, doctorii spunând că nu va avea copii niciodată. Părintele Serafim o spovedi și îi aprinse femeii credința în puterea Lui Dumnezeu, o încurajă și îi dădu un canon de rugăciune. Apoi femeia se puse pe rugăciune, își schimbă viața, venea des la mănăstire, postea etc. Se ruga și ea, familia ei, dar se ruga și părintele. Au trecut anii și femeia vine și azi la mănăstire la Cășiel, dar vine cu cei 2 copilași ai săi. Ucenicii părintelui și cei apropiați ai mănăstirii îi cunosc povestea.

Un om ca sarea în bucate!

Creștini din tot Ardealul îl caută pe părintele Serafim pentru spovedanie și pentru sfat. Preotul Serafim este un duhovnic înţelept și cu har. A studiat teologia, iar mai apoi s-a călugărit, la îndemnul părintelui ­Arsenie Boca.

I-a cunoscut pe marii duhovnici ai României din secolul trecut

Despre părintele Arsenie, pe care îl cerceta la biserica din comuna Drăgănescu, spune că a fost un om cu mult har de la Dumnezeu. Mereu îl evocă, amintește de sfaturile lui și insistă ca tinerii să fie curați până la căsătorie, să zămislească și apoi să trăiască ­în curăție, căci așa se nasc oameni în care pune Dumnezeu darul, precum în părintele Arsenie.

De la părintele Cleopa Ilie a învățat cum să aplice canoanele la spovedanie, ca prin  ele omul să se schimbe duhovnicește.

Despre părintele Iustin Pârvu spune că a fost un mucenic mărturisitor, care avea o putere duhovnicească în rugăciune și binecuvântare cum n-a mai văzut în viața sa.

Despre Arhiepiscopul Justinian spune că a fost un ierarh sfânt, care l-a sfătuit să-și facă mormântul, aici, la Mănăstirea Cășiel, unde slujește de 27 de ani.

S-a spovedit la părintele Dometie Manolache de la Râmeț, despre care spune că era milostiv, la părintele Paisie Olaru, care avea darul blândeţii, la părintele Ioanichie Bălan, la părintele Ilarion Argatu, care era un postitor cum n-a mai fost în zilele noastre cu putere asupra duhurilor necurate. De la fiecare a învățat câte ceva și a păstrat câte un cuvânt de folos.

Părintele a fost învățător în satele din jurul Râmețului, vreme de 20 de ani. Sub influența duhovnicească a părintelui Dometie de la Râmeț și a părintelui ­Arsenie Boca, părintele Serafim și-a descoperit vocația slujirii lui Dumnezeu ca monah și ca preot.

(Sursa: dragosteavasalvalumea.wordpress.com)
 

Vizualizări: 24869 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: rugați, niște, încercări..., mult, Căci, aveți, , începeți, , trebuie, mai | Evaluare: 2.4/8

Alte articole

Cuvinte de folos de la părintele Ioan Danci

Părintele Cleopa - Despre zeul Noroc

Părintele Ghelasie Țepeș - Întoarceți-vă la Dumnezeu!

I-am cerut Lui Dumnezeu putere și El mi-a dat încercări ca să devin puternic

Părintele Arsenie Papacioc și cerșetorul

Total comentarii : 0
avatar