6:58 PM
Părintele Calistrat - Toată lumea se întreabă cum arată diavolul...

Avea bătrâna mea o vorbă, care suna așa: "Du-te mai băiete la biserică duminica, că ai să mergi la Judecată și ai să ai un munte de anafură în față, și n-ai să poți trece să te vadă Dumnezeu!"
Avea ea conceptul ei popular... 
Și întotdeauna mă gândeam duminică: "Ia să mănânc anafură și să beau agheasmă și să nu mi-o găsesc dincolo să mă încurce sau să mă pună să o mănânc toată odată!"
La judecată vom fi întrebați de Dumnezeu de câteva elemente simple:
 - cum Fiul Lui Dumnezeu poate coborî de pe tronul Treimii în potir, străbătând toate cerurile și ierarhiile cerești, intestelarul și spațiul cosmic și să ajungă în altarul fiecărui sat sau oraș țara noastră. 
 - cum Duhul Sfânt și-a făcut timp să vină în potir să prefacă pâinea și vinul în carne și sânge. 
 - cum Tatăl s-a îndurat de un sat de netrebnici, să îl lase pe Fiul să vină în potir pentru cei care sunt câțiva în biserica; trei patru bătrâne cu busuioc în mâna, cu prescura la subsioară și cu flori la catapeteasmă, cântând cu preotul, singuri ca năucii, vor fi martorii judecății că Iisus a stat în biserica voastră și voi nu ați fost.
La Judecată vom da socoteală de ce a bătut clopotul și n-am auzit cu sufletul, de ce a băut toaca și n-am auzit cu mintea, de ce a cântat Liturghia și n-am auzit cu inima, de ce a fost deschisă biserica, iar inima noastră a fost închisă, de ce a trecut Dumnezeu prin satul acela și oamenii i-au zis să iasă afară?
Și atunci Judecată este fi mai gravă.

Tot ce vine din prea multă iubire de sine, vine la dărâmarea de sine! Diavolul lucrează prin amăgirea minţii. Ce face acest isteţ? Se arată în mod viclean în momentul în care vrea să-şi bată joc de tine.
Toată lumea se întreabă cum arată diavolul. Într-o comunitate va veni în chip de om să te ispitească. În pădure în chip de fiară sălbatică, pasăre de noapte sau copac. În apă va fi sub formă de val. În pustie sub formă de umbră. El poate să ia orice formă vicleană şi să te ispitească prin orice. Şi când spun orice, perversitatea lui întrece perversitatea noastră, tehnica de lucru a lui este mult mai tehnică decât a noastră!

Şi vă dau o pildă simplă ca să înţelegeţi: 

Diavolul nu vine să-ţi spună că eşti lacom: "Mănâncă, să nu te îmbolnăvești!" Diavolul nu îţi spune că eşti beţiv: "Bea, să te simţi bine!" Diavolul nu îţi spune să curveşti: "Da, fă-ţi un pic plăcerea, că eşti tânăr!" 

Deci, iată! Vedeţi cum lucrează? Are două forme: una de vedere - estetică şi una de profunzime - mizerabilă.

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 1177 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: diavolul..., SE, întreabă, Calistrat - Toată, Lumea, arată, Cum, Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părinte, ce e aia credință?

Iubi-Te-voi, Doamne! - versuri: Eliana Popa

Părintele Arsenie Boca - De obicei, oamenii se întorc la Dumnezeu atunci când dau de primejdii

Conştiinţa este glasul Lui Dumnezeu în inima noastră

CE TREBUIE SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNE?

Total comentarii : 0
avatar