0:33 AM
Părintele Cleopa Ilie - Despre distracțiile lumești

- Părinte, dar despre cei ce merg la distracţii lumeşti: la nunţi cu lăutari, la bal, la discotecă, ce ne puteţi spune? 
 - Care se duce aşa, acela-şi bate joc de sufletul lui. Pentru că, uite ce este, tot ce ai câştigat în biserică, ai risipit. Dacă te-ai dus la crâşmă, acolo-i gura iadului. Dacă te-ai dus la jocuri, acolo-i teatrul satanei. Şi toate lucrurile duhovniceşti pe care le câştigi în biserică, le pierzi acolo şi îţi pierzi şi sufletul. 

 

Măi, dacă îţi trebuie un pahar de vin, Dumnezeu le-a făcut toate. 
La masa ta, în sărbători, în duminici şi cum este acum în câşlegi (vremea dintre cele patru posturi), adu-ţi un pahar-două de vin curat, şi să iei cu soţia, cu copilaşii; dacă ţi-a venit un neam. Dar la casa ta şi cu măsură. Că toate-s pentru om. Că mă întreabă unii „Dar pot să iau un pahar de rachiu la o nuntă sau la un praznic?" 

Poţi. Dar unul, pentru că-i blagoslovit. Nu zice că „toate se sfinţesc 
prin cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune?" 
   Şi vinul cine l-a făcut?
   Nu tot Dumnezeu?
   Vezi că din vin, mai ales se fac şi Preacuratele Taine, ce-i mai sfânt pe lume. Că zice Sfântul Ioan Gură de Aur: „Nu vinul este de vină, ci beţia!"
   Aşa şi rachiul, nu-i de vină. De vină-i beţia, dacă ai luat mai mult decât trebuie şi te-ai îmbătat şi ţi-ai pierdut şi mintea şi sănătatea şi sufletul. Ferească Dumnezeu! N-ai ce căuta să te duci în casa diavolului! Că acolo este „Babilonul" şi toate răutăţile. Acolo găseşti de tot neamul. Da! Vrei în casa ta să te odihneşti, odihneşte-te! Stai la masă, iei un pahar, te-ai odihnit şi pe urmă te ocupi cu cele ce spune cartea.

 

Vizualizări: 3826 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: distracțiile, Cleopa, Ilie - Despre, lumești, Părintele | Evaluare: 2.0/2

Alte articole

Dacă nu cerem iertare și nu iertăm, în zadar așteptăm Paștile!

Atunci când îl cercetează durerea pe om, înseamnă că îl vizitează Hristos

A murit și a ajuns în iad, însă Hristos l-a trimis înapoi

Cine mulţumeşte Lui Dumnezeu în boală, este un martir de bună voie

Părintele Arsenie Papacioc - Milostenia nu este numai să dai din traistă...

Total comentarii : 0
avatar