În primul rând, cinsteşte-L pe Dumnezeu, iar apoi pe soţul tău - lumina ochilor vie­ţii tale. Doar pe el să-l iubeşti, numai lui să-i ve­seleşti inima – şi asta cu atât mai mult cu cât el nutreşte faţă de tine dragostea cea mai gingaşă. 

Dacă te-ai născut femeie, nu-ţi însuşi însemnătățile care su ... Detalii... »

... More »

Exegeţii creştini o numesc vindecarea fiului lunatic. Este vorba despre o minune dumnezeiască săvârşită de Mântuitorul Hristos asupra unui copil posedat de un duh necurat. Acest duh lucra într-un ritm interior cu succesiunea cosmică a lunii, o dată pe lună, de obicei când este lună plină. Duhul se integra astfel în ritmul lunar al vieţii, se ascundea în spatele mag ... Detalii... »

... More »

Frații nu-s de înlocuit, nu se vând și nu se schimbă,
Să privești la ei în suflet, precum te vezi în oglindă.
Când arunci cu vorbe-n frate, tot pe tine te lovești
Uită, iartă și ia seama, cât sunt vii, să ți-i iubești.

 

Nicăieri în lumea asta n-ai să afli împăcăciune,
Ochii l ... Detalii... »

... More »

- Părinte, dar despre cei ce merg la distracţii lumeşti: la nunţi cu lăutari, la bal, la discotecă, ce ne puteţi spune? 
 - Care se duce aşa, acela-şi bate joc de sufletul lui. Pentru că, uite ce este, tot ce ai câştigat în biserică, ai risipit. Dacă te-ai dus la crâşmă, acolo-i gura iadului. Dacă te-ai dus la jocuri, acolo-i teatrul satan ... Detalii... »

... More »

Mă impresionează tare când pacienții care-s în apropierea morții te privesc direct în ochi și nu-și schimbă direcția privirii deloc. Se uită la tine încercând să caute răspunsuri. Nu la întrebări din sfera banalității omului sănătos: „de ce mi se întâmplă mie?”, „de ce doar eu o duc greu?” și altele asemenea... 
Ci caută să v ... Detalii... »

... More »