8:52 PM
Părintele Cleopa și extratereștrii

Eram într-o noapte la ora unu în bordei. Făcusem Miezonoptica și eram pe la sfârșitul Utreniei, când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul!
Eu am ieșit să văd ce se aude, dar, când am deschis ușa la bordei am văzut afară o lumină mare și în lumină o mașină de alamă cu multe roți.
Din ea a coborât un om înalt cu ochii mari, pe jumătate albi și pe jumătate negri, care numai atât a zis, apăsat: ”Ce cauți aici?” Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinții Părinți. Că, dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Și când am văzut așa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în brațe si numai atât am zis: ”Doamne Iisuse, nu mă lăsa!”

Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la ușă! Și când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea Lui Hristos.

Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu mașină si pe urmă a căzut și s-a făcut un zgomot mare de mi-au țiuit urechile până a doua zi la ora unu.

Tot un soi de “extratereştri”

Părintele Cleopa se nevoia mult în bordeiul său din pământ, rugându-se ziua și noaptea. Pentru aceea și diavolii îi făceau multe ispite și-l înspăimântau, fie treaz, fie prin somn și prin năluciri de tot felul, precum spunea mai târziu ucenicilor săi:

”Odată, pe la miezul noptii, citeam pravila, fiind la Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Deodată a început un duruit puternic.

Măi, zic eu, este cutremur mare! Când am deschis oleacă ușa, am văzut o roată cât brazii de mare si niște arapi împrejurul ei, cu furci de foc. Și a zis unul: ”Acesta-i starețul Sihăstriei! Băgați-l în roată!” Si imediat m-am trezit pe roată deasupra. Roata se învârtea și ei stăteau gata cu furcile, ca să cad de pe roată în furcile lor.

Dar eu aveam la mine Acatistierul și am zis: ”Dați-vă la o parte, că am acte de la Maica Domnului!” Atunci n-am mai văzut nici roată, nici nimic. Și m-am trezit în bordei”.

(Ioanichie Bălan – Viața Părintelui Cleopa, Ed. Doxologia)

Vizualizări: 13328 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Cleopa, extratereștrii, Părintele, și | Evaluare: 2.7/3

Alte articole

Din minunile Sfântului Nicolae

Părintele Calistrat Chifan - TREPTELE NEVOINȚEI

Este mai bine să fim mai jos, dar în pace, decât mai înalți, dar în tulburare

Hristos nu intră într-o inimă ocupată de vrăjmăşie...

În nepăsarea faţă de copii se află necredinţa în cel mai mare grad

Total comentarii : 0
avatar