9:35 PM
Despre boala de care suferim noi, oamenii acestui veac

Cine l-a biruit pe diavol? Cel care și-a cunoscut cu adevărat boala, patimile și lipsurile pe care le are. Cel ce se teme să se cunoască pe sine, acesta rămâne departe de cunoașterea adevărată și altceva nimic nu-i place decât să vadă numai greșelile celorlalți și să-i judece. Acesta nu vede la ceilalți calitățile, ci numai defectele, după cum la sine nu vede defectele, ci numai calitățile. Și aceasta este, cu adevărat, boala de care suferim noi, oamenii acestui veac, aceea că nu recunoaștem unul altuia darul său. Unul este lipsit de multe, iar cei mulți le au pe toate. Ceea ce are unul, nu are celălalt. Dacă recunoaștem acest lucru, vom dobândi multă smerenie. Dumnezeu Se cinstește și Se slăvește pentru că i-a încununat pe oameni în diferite feluri și a arătat diversitate în toate creaturile Sale. Nu este așa cum gândesc cei fără de lege, care vor să impună egalitate în creația dumnezeiască. Dumnezeu toate cu înțelepciune le-a făcut.

Aceasta este arta artelor și știința științelor: să te lovești pe tine însuți, până te convingi să numești lumina întuneric și întunericul pe lumină. Să plece de la tine orice dreptate și să se stingă desăvârșit orice înălțare de sine. Să devii prost în deplină înțelegere. Să vezi pe toți, fără să te vadă nimeni.

(Cuviosului Iosif Isihastul)
 

Vizualizări: 360 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: despre, BOALA, De, oamenii, suferim, veac, acestui, noi, care | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Ce să faci dacă ţi-e ruşine să mărturiseşti un păcat

Părintele Ioan Istrati - Păcatul te face rău și răutatea te face prost

Sărăcia sau bogăţia nu pot învinge DRAGOSTEA, dar DRAGOSTEA poate învinge şi sărăcia şi bogăţia

Lacrimile Liturghiei

Când ești la necaz, tu fă-le pe cele mai mici; pe cele mari lasă-le Lui Hristos!

Total comentarii : 0
avatar