9:55 PM
M-am rugat mult la Maica Domnului şi m-a ajutat

Am ajuns la Târgu-Ocna în primăvara anului 1950, printr-o minune a Maicii Domnului. În 1947, când am fost arestat, eram student în anul 5 la Facultatea de Medicină din Iaşi. Am fost arestat pentru legătura cu grupul de studenţi legionari de la Medicină. În toamna lui 1949 am ajuns la Piteşti, unde am intrat în focurile reeducării. În prima zi bătaia a durat de la şapte şi jumătate dimineaţa până la amiază. Au urmat apoi altele. Mă rugam permanent Lui Dumnezeu. O singură noapte nu m-am rugat şi îmi reproşez asta toată viaţa; dacă nu mă rugam mai mult mă prăbuşeam total. Şi în bătăi, tot timpul mă rugam: ”Doamne, scoate-mă de aici şi toată viaţa o pun la picioarele Tale!” 

Şi m-a scăpat.
După o săptămână-două, eu şi alţii am fost duşi la Văcăreşti. Încă de la Iaşi eram bolnav de rinichi. Cum urinam cu sânge, au crezut că am TBC renal, dar era altceva. Sanitarul de la Piteşti ştia că sunt bolnav şi m-a trimis şi pe mine la Văcăreşti. Cât am stat la Văcăreşti au venit vreo trei serii de la Piteşti şi, după controlul pulmonar, îi trimitea pe cei bolnavi la Târgu-Ocna, iar pe ceilalţi înapoi la Piteşti. Pe mine, care nu aveam TBC, nu ştiu de ce, m-au ţinut pe loc. Mă rugam: ”Doamne, nu mă trimite înapoi!” 

M-am rugat mult la Maica Domnului şi m-a ajutat.
După ce am stat o vreme la Văcăreşti şi nu m-au trimis nici colo, nici colo, într-o noapte am avut un vis. Am visat-o pe Maica Domnului care mi-a spus ceva, nu mai ţin minte ce, şi mă simţeam foarte vinovat. În continuarea visului, mă aflam în curtea de plimbare de la Văcăreşti, scos cu alţi colegi. În curticica aceea era şi un cireş înflorit, pe care erau puse nişte haine la uscat. Curticica avea formă de triunghi, la vârf era prepeleacul cu santinela care ne păzea, iar pe partea cealaltă, la baza triunghiului, era uşa pe care intram noi. Se deschide uşa şi intră un gardian:
- Care eşti Lungeanu?
- Eu.
- Fă-ţi bagajele şi pleci!
M-am trezit. Măi, mă tot întrebam, oare ce o fi cu visul acesta?
Dimineaţa am fost scoşi la plimbare. În curte, ca în vis, santinela din prepeleac şi cireşul cu hainele agăţate de el. Se deschide uşa şi intră gardianul:
- Care eşti Lungeanu?
- Eu.
- Fă-ţi bagajele şi pleci!
Exact ca în vis. În ziua aceea m-au pus pe cursă şi am ajuns laTârgu-Ocna, unde am stat trei ani şi jumătate. Printr-o minune m-a scos Maica Domnului şi în loc să mă trimită la Piteşti, m-a adus la Târgu-Ocna.

(Mărturia părintelui Mihai Lungeanu în Sfântul închisorilor, ediție îngrijită de Pr. Moise Iorgovan, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2007, pag. 157-158) 

Vizualizări: 1672 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: m-am, M-a, Maica, la, mult, domnului, ajutat, rugat, şi | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

În orice chip s-ar apropia cineva de Hristos, se tămăduieşte

Dacă te urăsc oamenii și tu te rogi pentru ei, te iubește infinit Dumnezeu și te poartă în inima Lui

Părintele Ioan Danci - Mai oprește-te, omule, din grijile și zbuciumul acestei lumi!

Să beți agheasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și eficient medicament. Vă îndemn - nu doar ca preot - ci și ca medic

Părintele văzător cu duhul a știut în Dumnezeu calea pe care urma să calc...

Total comentarii : 0
avatar