9:06 PM
Părintele Ioan Istrati - Ce minunat e să fii preot!

Azi, în zori, am fost să spovedesc și să împărtășesc o bătrânică. Am luat și o sacoșă cu ulei, făină, pesmet, pateuri și dulciuri (de alea fără zahăr)

Poarta era larg deschisă. Pe geamul deschis, văd pe bătrânică plângând amarnic în genunchi în fața icoanei Maicii Domnului. Plângea și spunea: "Maică, alege-mă și pe mine. Ia-mă și pe mine la Tine în brațe!"

Mi-au dat lacrimile. Am bătut mai tare, că băbuța e surdă și nu vede. S-a ridicat iute: "Părinte, toată noaptea v-am așteptat să veniți cu Dumnezeu! Nu mai pot!

Bătrânica are diabet și nu are cine să-i facă insulina în burtă. O fată miloasă din vecini o ajută mereu.

I-am zis: "Mămăiță, îi păcat să îți ceri moartea. Dumnezeu știe El când să ne ia..." 

Da' mamaia zice: "Știu părinte, dar nu mai pot! Asta de aici îi moartea, și acolo e dulcea îmbrățișare cu Doamne Doamne."

O îmbrățișez. Îi dau Dumnezeiasca Împărtășanie.

La plecare, îi zic: "Vezi pe masă că ai niște daruri de la un păcătos. Bătrânica pipăie sticlele de ulei și exclamă "Slavă Lui Dumnezeu!" cu fața plină de lacrimi.

Părinte, dimineață am vrut să aprind candela, dar nu mai era decât o geană de ulei. Voiam să fac o salată de roșii. Da' am zis: "Ia Tu, Măicuță, la candelă și salata mai poate aștepta. Și acuma ați venit cu sticle întregi."

Mi-am adus aminte de Ilie, de văduva din Sarepta, de uleiul care nu se mai termină niciodată, căci e izvorul de îndurări (milă-eleon) al Mântuitorului nostru.

Ce minunat e să fii preot!

Vizualizări: 3132 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: fii, , Părintele, Istrati - CE, preot!, Ioan, Minunat | Evaluare: 3.0/2

Alte articole

Când păcătuim, Îl răstignim pe Hristos pentru a doua oară

RUGĂCIUNEA PENTRU LUME A CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL DIN MUNTELE ATHOS

Fară darul cel sfânt al Domnului nu este mântuire

Părintele Ioan Istrati - Să punem inima în genunchi și vom birui!

Să nu dăm vina pe duhovnic pentru patimile și neputințele noastre!

Total comentarii : 0
avatar