8:59 PM
Părintele Ioan Istrati - MĂRTURISIRE

O femeie distinsă între două vârste:

- Părinte, am devenit niște mașini, tot stând în mașini. Ne-am abrutizat complet. Nu mai pot simți nimic în vârtejul rutinei: casă, serviciu, treabă, copii. Am devenit niște pietre.
Mă uit la doamna elegantă. Se mișcă repede de pe un picior pe altul.
- Doamnă, creștinismul e simțirea prezenței Lui Dumnezeu în oameni și în lume. Ieșiți afară în stradă și împărtășiți-vă de durerile lumii.
- Cum, părinte?
- Stați 10 minute într-o stație de autobuz. Zâmbiți bătrânicii cu pălărie de paie. Luați două cafele și una oferiți-i-o. Cumpărați de pe marginea străzii o rață galbenă de plastic. Dăruiți-o unui copil ca să vedeți cum arată bucuria. Întrebați pe moșulețul de la intrarea în magazin ce vrea să îi luați. Niciodată nu va cere prostii, ci mâncare. Stați de vorbă cu nenea șchiop din parcare. Nu numai un leu aruncat în palmă. Întrebați-l ce mai face. Se va lumina. Cumpărați un crenvurști pentru puștiul de la scară. Cu pâine.
Duceți o ulcică de mâncare vecinului invalid. Zăboviți câteva minute într-o Biserică. Așa arată răcoarea Raiului...
- Așa o să fac, părinte! 

 

Vreau să vă fac o mărturisire:

Sunt un simplu om, cu un milion de păcate, un nimeni în fața Lui Dumnezeu. Tot ce scriu e despre infinita milostivire a Lui Dumnezeu peste oameni și toate minunile la care am fost părtaș sunt datorită credinței oamenilor, a iubirii Lui Hristos și a rugăciunilor tuturor.
De aceea este foarte nepotrivit și smintitor să vă puneți nădejdea în mine, fără să vă schimbați viața și fără să credeți în puterea Lui Dumnezeu, nu a unui mic popă păcătos.
Primesc zilnic sute de mesaje de la oameni disperați, bolnavi, muribunzi, păcătoși, distruși. Îmi plânge inima că nu am timpul fizic de a le răspunde tuturor. Nu sunt Rasputin, nu vreau să fiu vedetă, nu pot nimic fără credința și plânsul lor. Eu nu pot decât să vă trimit la Hristos. În ritmul ăsta, când voi ajunge în fața Lui Hristos Cel răstignit și înviat, mă va întreba: "Te-ai suit cumva pe Cruce pentru ei? Ai murit pentru ei? De ce te crezi izbăvitor, când nu te poți izbăvi nici măcar pe tine? Nu te cunosc!"

 

Nu sunt minunat, nu sunt sfânt, nu sunt apostol, nu sunt mărturisitor, sunt nimic și nimeni!
 

Fraților scumpi,
Aveți preoți, duhovnici, călugări, mănăstiri, icoane făcătoare de minuni, sfinte moaște, Liturghii dumnezeiești aproape. Spovediți-vă des, împărtășiți-vă cu Dumnezeu, rugați-vă mereu! Nu vă puneți nădejdea în mod superstițios într-un om de țărână!
Vă garantez că fiecare preot ortodox de pe pământ a fost martor la multe minuni, dar din smerenie și iubire de simplitate, ei nu scriu și nu spun cum lucrează Dumnezeu prin ei.
Iertați-mă că nu pot să vă răspund la toți! Tot ce scriu pe Facebook vă poate ajuta, dar NU pot vorbi cu fiecare din cei care îmi trimit cele 8-900 de mesaje zilnice.
Iertați-mă!
Vă iubesc și vă port în rugăciune!

Vizualizări: 5254 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Istrati - MĂRTURISIRE, Părintele, Ioan | Evaluare: 1.0/2

Alte articole

Părintele Ioan Istrati - Păcatul te face rău și răutatea te face prost

Acolo unde este nelinişte şi deznădejde, acolo îşi face cuib diavolul

Ridicaţi boieri porţile voastre, să intre Împăratul slavei!

Bucurați-vă în Dumnezeu!

Să mergem la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie să ne întâlnim cu Dumnezeu!

Total comentarii : 0
avatar