10:35 PM
Părintele Pimen Vlad - Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată!

Un ucenic l-a întrebat pe un bătrân:

- Părinte, când va veni sfârșitul lumii?

- Când nu va mai fi cărare de la un vecin la altul, când nu va mai exista dragoste între oameni...

Ați înțeles?

Călugărul de la Sfântul Munte susține că ura dintre oameni nu aduce nimic bun. Părintele Pimen face referire la războiul rușilor cu ucrainenii și este de părere că acum toată lumea urăște la comandă; după ce s-a fixat un dușman și că diavolul se hrănește cu această ură.
Vedem acuma câtă ură este la nivel mondial. Îți fixează un dușman, îl pune pe ecrane. Vedem câtă ură este… Și toată lumea a început să îl urască la comandă. Pentru că ăsta este interesul. Diavolul are nevoie de ură, din asta. Ură față de ceilalți. Bun, că se bat între ei. Dar se hrănește el. El nu are nevoie de dragoste.

 

Referitor la ajutorul românilor pentru ucrainieni, părintele Pimen Vlad a apreciat sprijinul de solidaritate al poporului nostră față de cei nevoiași, față de victimele războiului din vecini.

"Deci, mi-a plăcut partea cu România cu oamenii, cum au ajutat toți, cum au venit… A ieșit Evanghelia la suprafața românului nostru român. Da partea cealaltă că doar au ură pe ceilalți, cu asta nu sunt de acord. Dar ura în toată lumea față de ruși… Ăla trăiește de 40 de ani în America și tu îl urăști pe ăla. Ce treabă ai tu cu ăla?” a mai spus călugărul de la Athos.

A povestit cum l-a ajutat Gigi Becali:
 

Părintele Pimen Vlad, cunoscut pentru pildele sale, a vorbit despre un moment în care Gigi Becali, patronul de la FCSB, l-a impresionat. În podcast-ul „Fain și simplu”, al lui Mihai Morar, el a povestit cum l-a ajutat Gigi Becali. Acesta merge an de an la Sfântul Munte Athos, iar părintele Pimen Vlad a avut câteva experiențe cu el, pe care le-a relatat în cadrul podcast-ului.

„Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici și-am luat chilia asta. Grecii îmi ziceau că sunt nebun. Dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă. Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată! 
 

„Într-o zi, oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie:

- Doamne ajută! Ce faceți aici?

- Muncim!

- Merge?

- Merge...

- Datorii aveți?

- Avem.

- Cât?

- 30.000 €.

- Dă, bă, sacoșa încoace! 

Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro.

- Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim! a povestit părintele Pimen Vlad.

Călugărul a mai spus cum i s-a spus că acesta a fost nimeni altul decât Gigi Becali. 

”Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb:

- Dar cine e?

- Cum, nu-l știi? E Gigi Becali!

Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a relatat părintele Pimen.

Vizualizări: 15817 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: niciodată!, te, VA, nu, Dumnezeu, Vlad - Încrederea, în, Părintele, dărâma, Pimen | Evaluare: 3.0/9

Alte articole

SPOVEDANIA NURORII

Niciodată nu veți avea pace și liniște sufletească dacă nu veți iubi și ierta ca Hristos!

ÎPS Mihail Jar - Să știți că nimic nu va rămâne fără răsplată!

Iertarea aproapelui aduce îndată răsplată în inimă

Părintele Paisie Olaru - RUGĂCIUNE PENTRU CEI CARE NU AU TIMP SĂ SE ROAGE

Total comentarii : 0
avatar