9:16 PM
Războiul e iadul pe pământ, pentru că distruge cea mai mare valoare din lume - viața oamenilor

*Dragostea cu forța e viol. Protecția obligatorie e înrobire. Eliberarea forțată e subjugare. Războiul nu e niciodată un răspuns, ci doar o rană fără leac și o întrebare fără răspuns. Războiul e iadul pe pământ, pentru că distruge cea mai mare valoare din lume - viața oamenilor - și promovează cea mai mare iluzie - puterea.

*Una din înșelătoriile demonului e să exploateze viclean dorința apriorică a omului după dreptate, omorând-o în răzbunare. 
Să mă explic. Te uiți la un film. Acolo e un ucigaș în serie. Omoară pe toți. Îți dorești să îl vezi mort, să îl ucidă polițiștii. Prin asta, în mintea ta, devii un ucigaș. Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu. 
În clipa când voiești, aștepți și te bucuri de moartea cuiva, în inima ta a intrat diavolul. Asta nu se aplică soldatului care își apără țara și familia de ororile morții. 
La Spovedanie întreb, mai ales copii: "Te uiți la filme cu ucideri, joci jocuri cu împușcături? Astea te fac rău, îți banalizează moartea, îți stârnesc dorința de a ucide și violența." 
Așadar, să iubim pe toți oamenii, mai ales pe cei nevrednici de iubire,  dacă vrem să ne asemănăm cu Dumnezeu, Iubitorul de oameni.

*Dacă un preot îți vorbește, și în inima ta se revarsă pacea, lacrimile de pocăință, smerenia și recunoștința către Dumnezeu, atunci e preotul Lui Hristos.  Dacă aduce furie, încrâncenare, apel la război și mândrie, e de la diavolul.
Să ne rugăm Mântuitorului Hristos să trimită pe Maica Sa sfântă să zdrobească ura, vrăjmășia și mândria celor puternici și să le dea inimă de Mamă.

(Pr. lector universitar Ioan Istrati)

Vizualizări: 2721 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Valoare, Războiul, pe, lume - viața, din, Cea, mai, iadul, mare, Pământ, oamenilor, Pentru, distruge, | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Căutaţi ce este bine în celălalt. Nu mai vedeţi răul, iertaţi!

O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

A fost odată pe pământ... - versuri: Preot Sorin Croitoru

Dacă nu cerem iertare și nu iertăm, în zadar așteptăm Paștile!

Ultima zi a Părintelui Paisie Aghioritul la spital

Total comentarii : 0
avatar