8:43 PM
RIDICĂ-ȚI CRUCEA ȘI AI MULTĂ RĂBDARE!

Poate că îmi vei spune că tu petreci mereu în sărăcie și nefericire. Ei, atunci uită-te la un om sărac evlavios, la un om șchiop evlavios, la un om nenorocit care este evlavios și învață de la el să-I mulțumești Lui Dumnezeu. Așa cum aceia nu se revoltă, nu deznădăjduiesc și nu blestemă, ci își ridică crucea cu răbdare, la fel să faci și tu: ridică-ți crucea și ai multă răbdare!
Și nu uita niciodată că nu ești tu cel care suferă cel mai tare pe lumea asta. Nu ai un ochi? Să știi că există oameni orbi cu desăvârșire. Ai de ani de zile o anumită boală? Alții suferă de boli aducătoare de moarte. Ți-ai pierdut copilul? Altul și-a pierdut amândoi copiii. Ai suferit vreo pierdere mare? Altul a ajuns să cerșească pe drumuri.

Aceasta este rugămintea mea către voi: daţi copiilor numele sfinţilor şi ale drepţilor... de aici, de la nume să începem şi noi să modelăm sufletul copilului nostru. Să intre numele sfinţilor în casa noastră, la botezul copiilor. O familie nu e o formulă. Nu, nu! O familie e o ţesătură adâncă, făcută din cele mai tari fire, mai fierbinţi şi mai nevăzute: din fire de sânge. Nu e nici o minune căinţa omului la necaz, ţinut în frâu prin frică, ci, după ce a trecut încercarea, acesta să continue în a-şi arăta înţelepciunea sufletului.

Nimic nu ne face atâta să nu ne cunoaştem pe noi înşine cât lipirea inimilor de lucrurile din lumea aceasta; şi iarăşi, nimic nu ne face sa ne lipim inima de lucrurile din lumea aceasta, cât necunoaşterea noastră înşine; ele se condiţionează una pe alta. Crede că după cum în vremea potopului s-au mântuit numai aceia care au intrat în corabia lui Noe, tot aşa şi acum, numai aceia câştigă mântuirea şi se fac moştenitori ai vieţii veşnice, care se află în Biserica Lui Hristos.

(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Vizualizări: 1378 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Crucea, ai, multă, RIDICĂ-ȚI, RĂBDARE!, și | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Cuvinte de folos de la Monahul Iosif Vatopedinul din Muntele Athos

MIRENII SĂ NU-ŞI IA SLUJBĂ DE PROPOVĂDUITORI!

Dacă nu poţi să faci pentru oameni un bine mare, străduieşte-te să faci măcar unul mic

BUNICA - autor: Preot Sorin Croitoru

Cuvinte de folos de la Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc

Total comentarii : 0
avatar