9:24 PM
Rugăciune pentru ajutor în naștere și pentru sănătatea pruncilor

Preamilostivă Doamnă, Împărăteasă de Dumnezeu Născătoare, primește smerita noastră rugăciune și nu ne lepăda pe noi, ocrotirea și scăparea noastră, și nu te îngrețoșa de noi, nevrednicii, ci, ca o milostivă nu înceta a Te ruga Celui născut din Tine să ne dăruiască iertarea multelor noastre greșale și să ne mântuiască cu judecățile pe care le știe.
Miluiește-ne pe noi, Stăpână, miluiește-ne pe noi, că nu este nouă mântuire din faptele noastre. Pentru aceasta, cu credință strigăm ție: miluiește-i pe robii tăi și inima noastră stearpă arată-o roditoare de fapte bune. Caută spre noi, nevrednicii, că Tu ești nădejdea și acoperământul nostru, viața și lumina inimii noastre; ca ceea ce ai născut din pântecele Tău Lumina cea Neînserată, luminează, Curată, sufletul nostru, și depărtează de la inima noastră tot întunericul. Dăruiește-ne umilință, pocăință și zdrobire de inimă, învrednicește-ne să facem în toate zilele vieții noastre voia Fiului Tău și Dumnezeului nostru și să plăcem în toate înaintea Lui.
O, Maica Lui Dumnezeu! Nu înceta a te ruga Celui ce S-a născut din Tine pentru toți cei ce aleargă cu credință la sfântă icoana ta, și dă-le lor grabnică ajutorare și mângâiere în necazuri și în nevoi și în pătimiri, izbăvește-i pe ei de clevetirea și răutatea oamenilor, de vrăjmașii cei văzuți și cei nevăzuți și de toată nevoia și întristarea. Mântuiește patria noastră, orașul acesta și toate orașele și ținuturile de toate nevoile și necazurile, milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru, abate toată mânia Lui cea pornită asupra noastră și ne izbăvește pe noi de cuvenita și dreapta Lui amenințare.
De Dumnezeu iubitoare Stăpână, podoaba îngerilor, slava Mucenicilor și bucuria tuturor Sfinților! Roagă-L dimpreună cu noi pe Domnul ca să ne învrednicească a sfârși alergarea vieții noastre în pocăință, iar în ceasul morții, Preasfântă Fecioară, izbăvește-ne de stăpânirea drăcească, și de cumplitele întrebări, și de vămile cele amare, și de focul cel veșnic, ca să ne învrednicim de slăvită împărăție dumnezeiască, mărindu-Te pe Tine și slăvindu-L pe Cel întrupat din Tine, Hristos Dumnezeu, Căruia se cuvine slava dimpreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

 

Vizualizări: 1342 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: sănătatea, Pentru, în, naștere, și, ajutor, rugăciune, pruncilor | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Gheorghe Zamfir - DUMNEZEU este totul!

Părintele Ioan Istrati - PUTEREA CREDINȚEI

Confesiunea colonelului care l-a arestat pe Părintele Arsenie Boca

Sfatul meu e ca toți românii ortodocși să se spovedească de păcate și să se împărtășească cu Trupul Lui Hristos

Părintele Cleopa - Despre zeul Noroc

Total comentarii : 0
avatar