10:40 PM
Sfaturi pentru părinți

Pupă-l cât încă mai stă la pupat. Ține-l în brațe cât încă mai stă. Veghează-i somnul cât încă doarme lângă tine. Spală-l cât încă se mai lăsă spălat. Îmbracă-l cât încă nu se opune. Și pupă-l, pupă-l în plus, că pupatul de azi nu se mai pune mâine. Profită acum! Asta e superpromoția care nu se mai întoarce.
Joacă-te cât încă te mai roagă pe tine. Fă-i de mâncare la ce oră vrea: clătite, orez cu lapte, macaroane cu brânză... Dacă poți, dacă e în puterea ta, nebunii nu există, ci doar bucurii pentru copil și părintele său. Răspunde-i la toate de ce-urile obsesive. Ascultă-l cât încă te mai căută pe tine. Observă-l, câtă nevoie are să fie văzut chiar acum. Imediat poate fi prea târziu...
Momentele astea sunt averile noastre de la bătrânețe, sunt toată agoniseala după ce ei cresc și se desprind. Când brațele ne rămân goale, paturile reci și serile nederanjate. 

 

Pupați-i pe creștet, pe obraz, pe mânuțe, țineți-i în brațe, citiți-le de o mie de ori cartea care le place, rămâneți cu ei până adorm. Și fiți prezenți la fiecare pupat, că așa ca acum, când sunt micuți și pufoși, n-o să-i mai pupați când cresc, nici la sărbătoare.

(Pr. prof. universitar Constantin Necula)

Vizualizări: 5054 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Pentru, Sfaturi, părinți | Evaluare: 4.0/5

Alte articole

Trebuie să se trezească în fiecare român conştiinţa unei mari datorii!

Nimic din lumea aceasta nu ne însoțește dincolo de mormânt...

Credința ne întărește, ne ajută, ne înalță, ne bucură...

Dacă eşti plin de Dumnezeu, eşti plin de bucurie

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Total comentarii : 0
avatar