9:53 PM
Cel ce te urăște, va căuta toată viața să te denigreze!

Cel ce te urăște, va căuta toată viața să te denigreze!

Există o iertare de pe buze, care mai puțin contează, pentru că există tot ură și ținerea de minte a răului, există o iertare din suflet când nici măcar nu îți mai aduci aminte și există o iertare din inimă, atunci când iubești.

Și acum vin și cu o salvare! Iar voi o să ziceți: “Dar cum, dacă mi-a făcut rău, îl iert?” Uite în ce condiții îl poți ierta și uite în ce condiții nu-l poți ierta. Dacă un om fumează, se vatămă pe sine, poți să-l ierți.
Dacă un om bea, se vatămă pe sine, poți să-l ierți. Dacă un om înjură și minte, poți să-l ierți, că se vatămă pe sine.

DAR CÂND UN OM PREMEDITEAZĂ SĂ ÎI FACĂ UN RĂU ALTUI OM, ACELA ESTE PĂCAT ÎMPOTRIVA EVIDENȚEI ȘI NU PREA SE IARTĂ!

Deci, omul ticălos care atentează la persoana altui om, la demnitatea lui, la persoana lui, la viața lui și la mântuirea lui, pe acela îl ierți numai în momentul în care a depus mărturie între el și tine, sau între el și alți doi - trei, cum spune Scriptura, că s-a îndreptat și a pus început bun de pocăință.

Altminteri “să-ți fie ție ca un păgân și vameș”…nu-l urăști, nu intri în discuții, nu lungești dialogul, dar trebuie să fii atent, căci spune tot Sfânta Scriptură “întru ură păcat de moarte s-a săvârșit”.

Și să știți că e mai periculos să fii tăiat cu limba sau cu vorba de un dușman, decât cu palma sau cu sabia, pentru că cicatricea se vindecă și palma se uită, dar cuvântul rău, tăietura cu limba (vorba) aceea nu se șterge niciodată!

Întinarea cuiva, a demnității cuiva, a face rău cu bună știință, în mod voit și în răzbunare.. pe acela îl îndepărtezi de fața ta! “cu oameni care lucrează fărădelegea, cu ai căror aleși nu mă voi însoți.”(Ps. 141)

Pe dușmanul tău să îl binecuvântezi, când el blestemă! La dușmanul tău să îi dai pâine! Și am să vă spun și ce rugăciune trebuie să faceți pentru ei ca ei să se îmblânzească sau ca Dumnezeu să îi pedepsească dacă e nevoie, căci Dumnezeu știe ce are de făcut când vede nedreptate.

“Doamne Dumnezeule meu, pentru rugăciunile (numele celui în cauza) iartă-mă pe mine păcătosul!” Pentru că tu rugându-te, pentru rugăciune lui, să te ierte, pe el îl îmblânzește și pe tine te slobozește.

Pentru cei încă fără experiență duhovnicească, când știm că un lucru împlinit este coincidență și când este minune autentică?
 

Zâmbeam într-o zi când un băiat trăise mai demult o minune după viziunea lui spirituală.
Bucuros, îmi zice:
"Parinte, Maica Domnului a facut o minune grozavă:
Întreb ce anume, ce s-a intamplat?
- Știți, un creștin a văzut că am avea nevoie de o mașină și mi-a donat o mașină nouă, în mod gratuit, fără să-i zic eu.
- I-am spus:
Nu știam că Maica Domnului face minuni și de genul acesta, cu caracter mecanic.
- Aceste fapte de binefacere nu sunt minuni, sunt fapte bune și poate niște coincidențe.
- Dacă avem încredere în Dumnezeu, dacă avem credință sinceră, simplă, curată și nu cerem de la Dumnezeu minuni, atunci Dumnezeu ne v-a răsplăti, El însuși cu minuni adevărate, pe măsura credinței noastre.

Mănăstirile nu trebuie să aibă niciodată portile mantuirii închise. Harul Duhului Sfânt este nesecat izvor de mântuire ca și sfânta și dumnezeiasca rugăciune neadormită a sfintelor locașuri.
 Spunea parintele Ioil Gheorghiu: "Biserica incuiata, arhondaricul incuiat, trapeza incuiata, arata lipsa dragostei si a Duhului Sfant, stiind ca Dumnezeu este bunatate si milostivire. Aceste izvoarele de binefacere ortodoxa creștină, le pot asigura manastirile din punct de vedere material si spiritual celor ce vin si se inchina in ele.
 De aceea, mănăstirea Sihăstria a fost multa vreme centru de inalta traire duhovniceasca, cu duhovnici sporiti și îmbunătățiți, bucurându-se de evlavia poporului dreptcredincios. Ca și azil de bătrâni, a strâns cei mai înțelepți duhovnici, bătrâni îmbunătățiți care au trăit în această mănăstire, astfel devenind o adevarata academie duhovnicească a timpului sau.
Erau adunate aici defapt trairea si experienta duhovniceasca a marilor duhovnici: Ambrozie, Valerian, Caliopie, Ioil, Varsanufie, Nazarie, Veniamin, Sandu Tudor, Ioanichie Balan, Cleopa Ilie,  Partenie Nechifor, Paisie Olaru și mulți alții...

Părintele Calistrat Chifan

Vizualizări: 1505 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: te, VA, urăște, viața, CE, , toată, denigreze!, căuta, cel | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Cleopa Ilie - O ISTORIOARĂ ADEVĂRATĂ

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Maica Siluana Vlad - Îndrăzniţi şi puneţi început bun!

FRAȚII NU SE ÎNLOCUIESC

Smerenia este ceea ce-l învață pe om să stea în banca lui și să primească ceea ce i se cuvine

Total comentarii : 0
avatar