8:31 PM
Crucea de rugăciune a Părintelui Arsenie Boca dispărea în mod inexplicabil

Mă, știți ce să faceți? Când mergeți acasă să aprindeți candela sau o lumânare, să îngenuncheați în fața icoanei și să spuneți: "Părinte Arsenie, roagă-te împreună cu noi!"
Și atunci mă rog și eu, împreună cu voi. Să aveți răbdare!

În imagine Crucea de rugăciune a părintelui Arsenie Boca, care a fost găsită după ce a fost dată dispărută în urmă cu 68 de ani. În jurul acestei sfinte cruci s-a împletit, în timp, o adevărată legendă.
 

Pe vremea când părintele Arsenie Boca a fost închis în temniţele Securităţii, gardienii îl vedeau rugându-se la ea prin vizor. Însă, atunci când intrau în celula sa pentru a o confisca, această cruce dispărea.
Bucuria cea mai mare a preoţilor din Şcheii Braşovului a fost aceea de a descoperi această cruce în Biserica Sfânta Treime, în altarul lăcaşului de cult, lângă antimis.
În urma mai multor cercetări rezultate din arhivele bisericii, s-a descoperit crucea cu care binecuvânta credincioşii părintele Arsenie Boca, ajunsă într-un mod inexplicabil sub antimis, pânză pusă în altar pentru a aşeza pe ea pâinea sfinţită şi potirul.
Din fericire, a vrut bunul Dumnezeu să o găsim în cele din urmă. Am restaurat-o şi am găsit scris pe ea 15 septembrie 1947, când a avut loc sfinţirea bisericii. O vom pune acolo unde îi este locul, în faţa sfântului altar.
(Spune  preot prof. dr. Aurelian Reit)

Un lucru pe care puțină lume îl știe este că părintele Arsenie Boca și-a scris data morții în altarul bisericii pictate de el în satul Drăgănescu de lângă București.
Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989, la mănăstirea Sinaia și a fost înmormântat pe 4 decembrie la Mânăstirea Prislop. Sfântul Ardealului, cum a fost numit, a trecut la cele veșnice, exact în aceeași zi cu Sfântul Ștefan cel Nou. În 1986 el și-a prorocit moartea: „Mai sunt trei calendare. Nicio zi din 1990!” le-a spus el unor credincioși.

 

„Eu voi pleca şi nu mă voi mai întoarce, dar duhul meu rămâne aici cu voi, în Biserica Mică a mănăstirii Brâncoveanu la icoana Maicii Domnului din stânga altarului. Orice necazuri veţi avea, spuneţi-le în faţa ei şi eu vă voi ajuta...” au fost cuvintele pe care monahia Pahomia ne-a relatat că le-a auzit exact de la părintele Arsenie cu urechile ei.

 

Vizualizări: 880 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: rugăciune, inexplicabil, De, dispărea, arsenie, mod, Boca, Crucea, în, Părintelui | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Diavolul se spală pe mâini de pătimirile noastre

Prețuiți-vă părinții și bucurați-vă de ei cât timp îi mai aveți... regretele sunt tardive apoi...

Părintele Paisie Aghioritul - PROBLEMA CALENDARULUI

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, nu mă lăsa pe mine!

Inima de mamă

Total comentarii : 0
avatar