*Mare virtute este răbdarea și nădăjduirea în milostivirea Lui Dumnezeu, pe când deznădejdea este un păcat greu. Diavolul se străduie din răsputeri să-l arunce în deznădejde pe păcătos, însă acesta să se întărească în nădejde. Ai căzut? Ridică-te!

 

*Rugăciunea este o stare de permanentă recunoştinţă. Este ... Detalii... »

... More »

Când sufletul este sănătos, are iubire înăuntrul lui, nu se scandalizează, rabdă cuvântul greu al fratelui, nu-i scoate în evidență greșelile, întotdeauna are un cuvânt greu de spus celui de lângă el, cedează și scapă de gânduri și de strâmtorare; nu se mânie, nu cârtește, nu se contrazice, nu șoptește, nu se arată neascultător, nu se poartă ciudat, și multe altele ... Detalii... »

... More »

*Noi trebuie să ne îndreptăm către Maica Domnului, izvor de tămăduire, pentru că suntem plini de răni. Tămăduirea vine prin Mântuitorul Hristos, Cel mort şi înviat, prin rugăciunile Maicii Sale şi ale sfinţilor. Sunt nenumărate răni provocate de necredinţă, de deznădejde, de neiubire, de abuzul de putere, de plăcere şi de avere. Chipul şi rugăciunea Maicii Domnului ... Detalii... »

... More »