Trebuie să ştiţi că, această Cruce este importantă. Noi toţi trebuie să ne încheiem această viaţă Cruce, înţelegând faptul că ea este cel mai lăudat lucru al pământului, al lumii, al vieţii noastre. Şi suferinţa este la fiecare pas, dacă eşti prezent şi o poţi observa. Gândiţi-vă, vreţi un cuvânt duhovnicesc, vreţi liniştire că sunteţi spre împlinirea lucrului duho ... Detalii... »

... More »

Când iubești - ierți; iar când ierți - îți pasă.
Îți pasă de tine, în primul rând, faci tot posibilul să nu mai stai cu rana deschisă pe sufletul care-ți macină toată ființa.
Știți câtă liniște sufletească poate aduce un simplu "Iartă-mă!" spus la timp, când sufletul fierbe și caută răzbunare???
Încercați... dacă vă credeți puternici.
... Detalii... »

... More »

Sfântul ierarh Luca al Crimeei a slujit cu timp și fără timp oamenilor și Lui Dumnezeu, atât ca arhiereu cât și ca medic. Opera gratis pe toată lumea, nu făcea nici un fel de diferențieri, îngrijindu-i pe toţi cu aceeași dragoste, chiar și pe cei care îl prigoneau și îi ajungeau pe masa de operație.
Tuturor le spunea :
"Dumnezeu v-a vinde ... Detalii... »

... More »

Acest mare părinte duhovnicesc al neamului nostru, Părintele Cleopa, s-a născut în zona Botoşanilor, în localitatea Suliţa, la 10 aprilie 1912, primind la botez numele de Constantin. La vârsta de 14 ani a intrat în obştea monahală de la Sihăstria. În anul 1937 a fost călugărit, iar în anul 1944 a devenit egumenul Sihăstriei Neamţului. Urmărit de Securitate, se retr ... Detalii... »

... More »