Icoana Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaya) este o icoană făcătoare de minuni foarte cunoscută în Biserica Ortodoxă Rusă, ce a fost considerată de-a lungul veacurilor ocrotitoarea orașului Kazan și a poporului rus. Această icoană a Maicii Domnului cu Pruncul este unică prin faptul că în ea este reprezentată o singură mână, cea a Lui Hristos care binecuvintează. M ... Detalii... »

... More »

Pe bolnavi, Dumnezeu nu îi face bine, ca să nu-și piardă plata lor. Tatăl nu dă toată averea copiilor, ca să nu o risipească. Lasă și Dumnezeu ceva pentru cealaltă viață.
Când avem ispite să le primim cu bucurie, fiindcă prin acestea ne vizitează harul Lui Dumnezeu. Oricâte ispite ne-ar veni, dacă noi suntem aproape de Hristos, atunci inima noastră simte dulc ... Detalii... »

... More »

De ce nu avem dragoste? Deși aparent toți o dorim, toți vrem să fim iubiți și să iubim, cădem des în extremele iubirii. Ori iubim în mod egoist, numai ceea ce e al meu, numai ce mă iubește pe mine, fie exagerăm în așa zisa dragoste pe care o împărtășim tuturor, făcând pe plac altora, dar uitând de familie, de importanța datoriilor morale...

... Detalii... »

... More »