12:51 PM
DE CE NU AVEM DRAGOSTE?

De ce nu avem dragoste? Deși aparent toți o dorim, toți vrem să fim iubiți și să iubim, cădem des în extremele iubirii. Ori iubim în mod egoist, numai ceea ce e al meu, numai ce mă iubește pe mine, fie exagerăm în așa zisa dragoste pe care o împărtășim tuturor, făcând pe plac altora, dar uitând de familie, de importanța datoriilor morale...

Deci, ce vom face să nu cădem? Hristos ne îndeamnă să iubim, chiar dacă nu suntem iubiți. Sfântul Antonie cel Mare spune: "Dacă nu poți ierta, măcar nu întoarce răul cu rău..." E și aceasta o formă de iubire. Pentru că încetul cu încetul vine și apropierea dintre noi și vrăjmași. Unii spun că aceasta este semn al prostiei, însă eu spun că e semn al eliberării. Nu mai port în suflet povara urii lui. Îmi ațintesc gândul spre ce pot scoate din inima mea tot ceea ce e mai bun. De aici eliberarea. 
Dacă voi iubi pătimaș, într-o stare de gelozie, cum voi spune că iubesc? E ca și cum aș ține în colivie pe cineva, să nu o văd decât eu, ca nu cumva să îmi fie furată... offff! Greu îmi este să văd și astăzi oameni care vor să fie numai ei în centrul atenției. Spunea un părinte: "Astăzi nu e greu să ieșim în evidență, ci mai greu este să stai în spatele aproapelui..." Asta da iubire, să îl las pe aproapele să fie înainte mea, să îi dau aripi să se afirme și asta să fie bucuria mea!

Îmi aduc aminte, deseori îmi doream ca cineva drag să fie numai cu mine, să îmi fie prieten cu adevărat numai mie... cât de mult greșeam. Adevărata iubire înseamnă a-l lăsa pe cel iubit să mă iubească cât poate, fără impunere. Iubirea va naște iubire!
Dar iubirea de Dumnezeu este și mai deosebită. El ne iubește curat, nu ne vrea răul. Mulți spun că e răzbunător, că dă pedepse, când El, de fapt, plânge pentru noi. Vede alegerile noastre și neputincios privește cum singuri ne afundăm în păcate... asta e iubire! Te lasă să alegi ce vrei tu. Te așteaptă să te întorci, te luminează pe cărarea cea corectă, dar nu îți impune să Îl iubești. Dumnezeu iubește tot... în afară de păcat!

Așa că, dacă vreți să fiți iubiți și cu adevărat să arătați că iubiți, opriți păcatul și fiți desăvârșiți precum Tatăl nostru Cel din ceruri desăvârșit este! 
 

Zi frumoasă, binecuvântaților!

(Preot Florin Iftimie)

Vizualizări: 664 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: CE, nu, De, avem, DRAGOSTE? | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Războiul e iadul pe pământ, pentru că distruge cea mai mare valoare din lume - viața oamenilor

Trăiește viața cât mai frumos, fiecare secundă din ea contează!

Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos - Toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate

Părintele Arsenie Papacioc - Milostenia nu este numai să dai din traistă...

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Total comentarii : 0
avatar