Nu doresc a începe acest cuvânt fără a aminti de nevrednicia cu care stau înaintea celui despre care scriu, un om ce a lăsat chipurile deșarte ale vieții și s-a arătat mărturisitor al Domnului și mult pătimitor, răbdând chinuri, frig și foame ca un viteaz de altădată.
Văzând calea ce e de urmat, căci Părintele cu viața sa ne-a arătat calea, primesc gândul că ... Detalii... »

... More »

51. Altădată spunea: „Dumnezeiescul Părinte Isaac Sirul zice: "Omule, pogoară-te cu mintea în cămara inimii tale şi atunci ai ajuns în cer." Că şi aceea este cămara cerului, a Împărăţiei cerului. Dar Cine ne-a spus nouă că Împărăţia cerului este în inima noastră? Hristos. N-a spus El: "Împărăţia cerului înlăuntrul vostru este!" Deci i ... Detalii... »

... More »

Părintele Cleopa s-a născut la 10 aprilie 1912 în comuna Sulița, județul Botoșani, primind din botez numele Constantin. În primele două luni după naștere, pruncul Constantin, viitorul Părinte Cleopa, era tot timpul bolnav. Neștiind ce să mai facă, mama lui s-a dus cu pruncul la vestitul duhovnic Conon Gavrilescu, de la Schitul Cozancea, care a sfătuit-o să dăruiasc ... Detalii... »

... More »

Cine nu a avut în viaţă momente de durere extremă? Cine nu a simţit uneori dorinţa de a renunţa?
Cine nu s‑a simţit uneori singur, extrem de singur, având senzaţia pierderii oricărei speranţe? De câte ori nu ne plângem de problemele, poverile şi încercările pe care trebuie să le suportăm?
Dar, fără să ne dăm seama, aceste poveri, dacă ştim să le du ... Detalii... »

... More »

Nu mergem la biserică pentru că ascultăm nişte cântări pe care nu le înţelegem și o predică ce nu ne învaţă despre Dumnezeu. Ce părere aveţi?
Rău faceţi! De parcă la şcoală înţelegeaţi tot!

Am să vă spun o poveste pe care o zicea Înaltpreasfinţitul Antonie despre un călugăr care s-a dus la mănăstire. Şi la un ... Detalii... »

... More »

Doamne, vreau, nu vreau, Tu mântuieste-mă, nu mă lăsa!
Așa să strâgați la Maica Domnului: "Maica Domnului, să nu mă lași, Maica Domnului; dă-mi să nu urăsc, Maica Domnului; dă-mi să mă rog, Maica Domnului; dă-mi să Te iubesc!" și atunci Maica Domnului te aude și vine.

Căci cu astea mer ... Detalii... »

... More »

Îmi aduc aminte că mai înainte de anul 2000, mama mea a venit acasă și mi-a spus:

– Măi Atanasie, puțin mai jos de noi este o familie cu două fetițe care abia au început să meargă la școală, și care trăiesc împreună cu bunica lor. Însă, toți trăiesc o dramă, căci băiatul, care este de vârsta ta, de mulți ... Detalii... »

... More »