Dacă ești într-o stare de recrudescență interioară, sigur slăbește credința. Să nu slăbească! Chiar și la sfinți se constată o viață de oscilație, o ridicare și o coborâre. Pentru că te mai părăsește harul, ca să nu te mândrești, să nu spui: „Ia uite eu unde am ajuns!” Te mai părăsește harul ca să te smerești. Dar nu trebuie să-ți pierzi credința. ... Detalii... »

... More »

Nu te mira, fiul meu! Asa este monahul. Viața monahului este un martiriu continuu. Dulcele Iisus se cunoaște în necazuri. De îndată ce Îl cauți, Îți va trimite necazuri. Iubirea Lui este nevoința. Îți dă puțină miere deasupra, sub care ascunde un depozit întreg de amărăciune. Vine mai întâi dulceața harului și urmează după aceea amarul ... Detalii... »

... More »

Oamenii își fac atâtea griji cu ce se întâmplă pe pământ și uită de ce se întâmplă în Cer. Uită că esențialul este pregătirea pentru Cer și nu grijile de pe pământ. Pe pământ se întâmplă multe nedreptăți, dar dacă suntem ancorați de Cer, acolo vom găsi dreptatea absolută. Oamenii ne pot distruge, ne pot părăsi, ne pot trăda, ne pot omorî trupul, fără ... Detalii... »

... More »